Kensington heeft het publiek op de hand

Utrechters presenteren nieuw album in uitverkocht EKKO

Tekst: Mike van Dooyeweert/ Foto's: Edward Bos ,

Kensington presenteert zonder voorprogramma het nieuwe album Borders in EKKO. Kan de band de avond naar zich toe trekken? De voortekenen zijn alvast gunstig: de zaal staat bomvol bezoekers en de temperatuur is al aardig opgelopen.

Utrechters presenteren nieuw album in uitverkocht EKKO

In afwachting van de band start de dj ‘Girls & Boys’ van Blur alvast in. Hij had geen toepasselijker liedje kunnen kiezen, want het publiek in de zaal is voor een groot deel jeugdig. Het wachten is nu natuurlijk nog op dat andere toepasselijke nummer, ‘Youth’, het hitje van de hoofdact van vanavond. Het jonge publiek is massaal naar de EKKO gekomen. Kensington is verbaasd over de grote opkomst: “Als je ons een paar jaar geleden had verteld dat we EKKO zouden uitverkopen had ik dat niet geloofd”, aldus Casper, een van de frontmannen van de band.

Die hoge opkomst geeft de heren duidelijk een boost. Vlammend gaan ze van start met hun set. Eloi en Casper, beiden zowel zanger als gitarist, treden tevens op als publieksmenners. De band presenteert het nieuwe album Borders, en dus staat er uiteraard veel nieuw materiaal op het programma. Kensington heeft duidelijk een ontwikkeling doorgemaakt: de gitaarrock heeft iets van het rauwe randje verloren en klinkt iets ‘radiovriendelijker’. En Britser. Want ter voorbereiding op het album hebben de bandleden een tijdje doorgebracht in het Engelse Leeds, en die trip heeft hoorbaar z’n invloed gehad. Desondanks doet de muziek, maar vooral de zang, ook sterk aan Panic! At The Disco denken.

Het enige nadeel is dat sommige nieuwe nummers wel erg op elkaar lijken. Dat besef wordt versterkt tijdens de tweede toegiftronde, waarin Kensington besluit om nog even wat oud materiaal ten gehore te brengen. Die nummers klinken duidelijk veel harder. Niets ten nadele van het nieuwe werk, maar meer van dit soort nummers tussendoor had de set iets afwisselender gemaakt. Maar, who cares! Kensington heeft het publiek mee en weet de avond zeker naar zich toe te trekken.

Gezien: Kensington, zaterdag 17 juli 2010 @ EKKO