Weekagenda week 4

Onder Invloed Live, Tim Knol, Club 3VOOR12/Utrecht, J.A.E., Diggy Dex en Fight Like Apes

Tekst: Marc van der Laan ,

Het was lastig kiezen, dus nemen we voor deze weekagenda maar meteen alle avonden vanaf de woensdag mee. Komende dagen veel Nederlands talent en hiphop, soms tegelijkertijd. Geniet van een vliegende start met Onder Invloed Live, prachtig vervolg met Tim Knol en Club 3VOOR12/Utrecht, ruime portie hiphop van J.A.E. en Diggy Dex en spetterende finale met Fight Like Apes.

Onder Invloed Live, Tim Knol, Club 3VOOR12/Utrecht, J.A.E., Diggy Dex en Fight Like Apes

Wanneer: woensdag 27 januari
Wat: Onder Invloed Live
Waar:
Urock Café
Wie: Awkward I + Chop Wood

 

Waarom: Vaste prik op de laatste woensdag van de maand is Onder Invloed Live. Daar spelen bands in een kleine setting eigen werk en nummers van artiesten waardoor ze beïnvloed zijn. Deze woensdag zijn dat Akward I en Chop Wood. Awkward I is het soloproject van Alamo Race Track-bassist Djurre de Haan. Zijn debuutalbum I Really Should Whisper bevat spaarzame maar melodieuze folk en is goed ontvangen door diverse media.

Ook Chop Wood is min of meer een soloproject en wel van Coparck frontman Odilo Girod. Anders dan Coparck bevat zijn in 2008 opgenomen album elektronische, meer experimentele popsongs. Op toetsen wordt hij vanavond begeleid door Jelte Heringa van 3VOOR12/Utrecht Awardswinnaars Most Unpleasant Men.

 

 

Wanneer: donderdag 28 januari
Wat: Neerlands hoop in bange dagen
Waar: Plato
Wie: Tim Knol

 

Waarom: Soms heb je dat. Vertel je tegen iemand over een nieuwe, naar jouw mening onvermijdelijke popmuzikant en dan krijg je als reactie ‘Tim wie’? Misschien is het onze blinde vlek, maar aan Tim Knol is toch niet te ontkomen? Naar onze bescheiden mening nog terecht ook. Als je ondanks alle recensies in kranten, radio uitzendingen, DWDD en sociale netwerken niet weet wie hij is en valt voor mooie, ambachtelijke liedjes met wortels in het verleden, vertolkt met een goede stem, moet je je donderdag om 16:30 uur melden in Plato. Daar speelt de jonge held (net 20) namelijk een gratis setje. Kun je daarna meteen zijn debuutalbum meenemen.

 

 

Wanneer: donderdag 28 januari
Wat: Club 3VOOR12/Utrecht
Waar: dB’s
Wie: Club 3VOOR12/Utrecht met Pitto, Audiotransparent en The Circles

 

Waarom: Laatste donderdag van de maand dus Club 3VOOR12/Utrecht in dB’s. Zie de aankondiging op de site of op 3VOOR12/Utrecht TV.

 

 

Wanneer: vrijdag 29 januari
Wat: hiphop uit Utrecht en de rest van Nederland
Waar: Tivoli De Helling
Wie: J.A.E.'s albumrelease met gasten Zwart Licht, Stropstrikkers en Zo Moeilijk

 

Waarom: De albumreleaseshow van J.A.E. biedt een kleine, maar getalenteerde selectie uit de Nederlandse hiphop. Hoofdact is Zijne Afrikaanse Excellentie J.A.E. zelf. Naast het lanceren van talentvolle rappers via zijn huis Hof van Jaeden heeft hij ook nog kans gezien om zijn debuutalbum Koning der Armen op te nemen. Om de presentatie extra feestelijk te maken zullen ook Zwart Licht, Zo Moeilijk en zijn voormalige crew Stropstrikkers hun kunsten laten zien. De Stropstrikkers schenen uit elkaar te zijn maar alsof J.A.E. nog niet druk genoeg is staan ze vanavond (eenmalig?) op het podium.

 

 

Wanneer: zaterdag 30 januari
Wat: Hiphop uit Amersfoort en Utrecht
Waar: EKKO
Wie: Diggy Dex & Skiggy Rapz

 

Waarom: Wanneer de show van J.A.E. naar meer smaakte kun je de volgende dag terecht in de EKKO voor een optreden van Diggy Dex en Skiggy Rapz. Zij die wat later inschakelden kennen Diggy van zijn hit Slaap Lekker met Eva de Roovere. Maar in deze regio kennen we hem natuurlijk ook van zijn verleden in De Amersfoortse Coöperatie (DAC). Eva is er vanavond niet bij maar haar plaats wordt ingenomen door een lokale zangeres die als auditie een eigen YouTube-versie van Slaap Lekker heeft moeten maken. En om het helemaal af te maken neemt Diggy een live-band mee!

De avond wordt afgetrapt door Skiggy Rapz. Die hebben we bijna vier weken geleden nog kunnen zien op de Club 3VOOR12/Utrecht Nieuwjaarsduik in dB’s. Daar werd hij akoestisch begeleid door leden van Leaf. Met wie hij vanavond op het podium staat weten we niet maar het kan bijna niet anders dan dat het een vette avond wordt.

 

Wanneer: zondag 31 januari
Wat: synthpop
Waar: EKKO
Wie: Fight Like Apes & I Kissed Charles

 

Waarom: Het Ierse Fight Like Apes brengt een verslavende combi van enthousiaste synthpop, lekkere baslijnen, grappige teksten en, met MayKay, een sterke frontvrouw. Na eerdere goede optredens op Noorderslag 2009 en London Calling gaan ze nu proberen de EKKO aan het dansen te krijgen.

Ook voorprogramma I Kissed Charles heeft een charismatische zangeres in de persoon van Charlot Henzen. Omdat ook zij haar hand niet omdraait voor een humoristische tekst en de band electropop speelt, kan het niet anders dan dat er over de combinatie met Fight Like Apes goed is nagedacht.