Stille Quince brengt EP uit met Benny Rodrigues

“Je merkt dat mensen je vrij snel vergeten"

Fiona Fortuin ,

Producer Quince laat na een lange stilte weer van zich horen. Aanstaande zaterdag treedt hij op in eigen stad Utrecht. Daar zal hij geen live-set doen, zoals we van hem gewend zijn, maar een dj-set. "Ik ben een lange tijd op reis geweest, dan is het best lastig terugkomen."

“Je merkt dat mensen je vrij snel vergeten"

Zeven maanden reisde hij door Zuid-Amerika, en hij is net terug van een anderhalve maand durende trip door Indonesië en Jordanië. Vandaar dat producer Quince uit Utrecht een tijdje niet van zich heeft laten horen. Tussen het reizen door is hij wel actief in de studio bezig geweest, maar optreden heeft langere tijd op een laag pitje gestaan. Maar daar komt nu verandering in. Met zijn optreden zaterdag in Theater Kikker in zijn eigen stad luidt hij een nieuwe periode in.

“Je merkt dat mensen je vrij snel vergeten als je een tijdje niets van je laat horen”, vertelt Quince, echte naam Bram Sluiter. “Dan is het best lastig terugkomen. De optredens in het buitenland zijn niet stil komen te staan, afgelopen weekend stond ik nog in Berghain, Berlijn. Maar in Nederland gaat dat toch iets moeilijker.”

In Theater Kikker zal hij geen live-set doen, zoals we van hem gewend zijn, maar een dj-set met de software Traktor. “Dat doe ik tegenwoordig veel liever. Met een live-optreden beperk je jezelf heel erg. Met een dj-set kun je veel breder, je hebt een grote bron aan platen. Op die manier kan ik zowel mezelf als het publiek veel meer verrassen.”

In maart staat de eerstvolgende release van Quince op de agenda, een EP die uit zal komen op het Duitse label Smallville. Deze tracks heeft hij gemaakt samen met Benny Rodrigues. “Vier jaar geleden besloten we samen de studio in te gaan. De tracks waren bijna af, maar toch zijn ze in de vergetelheid geraakt. Pas dacht Benny er weer aan en is hij ze rond gaan sturen. Smallville was geïnteresseerd. De tracks heb ik nog wel naar een 2010 geluid getild: ze zijn frisser en steviger geworden.”

Ook komt er nog een EP van Quince uit op Green, het label van Joris Voorn. “Die zal zonder Benny zijn. Hij is druk, ik werk er ook nog naast. Maar wie weet, alle deuren staan nu open.”  Het plan is om ook aan de opvolger van zijn langspeler Envision uit 2006 te gaan werken. "Met een LP kun je toch meer kanten van jezelf laten zien en andere richtingen op gaan. Ik heb al een paar tracks, die zijn meer dubby en diep."

Na Theater Kikker heeft hij binnenkort ook optredens staan in Sugar Factory, Amsterdam, en Doornroosje, Nijmegen.