Club 3VOOR12/Utrecht houdt vinger aan de pols voor 2010

Reserveer nu voor januari editie met The Circles, Audiotransparent en Pitto

Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Wat Noorderslag doet op landelijk niveau, doet 3VOOR12/Utrecht iedere laatste donderdag van de maand voor Utrecht. Dit keer de Club met nieuwkomer The Circles, dancebelofte Pitto en het immer ontroerende Audiotransparent.

Reserveer nu voor januari editie met The Circles, Audiotransparent en Pitto

Waar Noorderslag een vinger aan de pols is voor wat er in 2010 gebeurt in Nederland popmuziekland, is Club 3VOOR12/Utrecht dat misschien wel voor Utrecht. Knobsticker was al in Groningen te vinden, misschien dat dit voor nieuwkomer The Circles ook wel gaat blijken. Audiotransparant kennen we al langer dan vandaag en blijft ontroeren, Pitto is de Utrechtse dance belofte. Hij gaat het met zijn Grote Prijs cheque en credits uit de scene op zak ongetwijfeld waarmaken.

The Circles
Nieuw, of een soort van nieuw, in Utrecht is de band rond Rempe. De man die sommigen nog kennen van Clean of als muzikant bij Keith Caputo. Tegenwoordig meet de singer-songwriter zijn krachten met Marnix Kuipers uit Number Nine. Gitaarpop zonder al te veel poespas. Klinkt als The Beatles, Crowded House, Tom Petty en meer van dit soort vakmensen die weten hoe een goed liedje in elkaar steekt. 

Audiotransparent
Ze stonden wederom op Eurosonic en Noorderslag, een thuiswedstrijd voor deze van oorsprong Groningers. Al jarenlang een van onze favoriete bands maar met de verhuizing van frontman Bart Looman naar Utrecht mogen we Audiotransparent officieel onder onze paraplu scharen. Met de intens melancholieke plaat ‘Checkov Guns’ wist dit gezelschap grote indruk te maken. Op 4 februari pakken de jongens groots uit in EKKO geflankeerd door het Amerikaans/Engelse Rue Royale en I Am Oak. Tijdens de Club vast een voorproefje.

Pitto
Hij versloeg stadgenoot [moos] in de finale en ging er mooi met de Grote Prijs vandoor in de categorie dance. Als winnaar mocht hij meteen naar Groningen om tijdens Eurosonic een setje te draaien. Beetje techno, beetje soul, beetje jazz, lekker dansen. Met aanprijzingen van een waslijst aan grote namen (o.a. Laurent Garnier: ‘massive!’) kan Pitto rekenen op steun uit de scene. Komende zomer zullen zijn zwoele klanken ongetwijfeld over menig festivalterrein schallen, nu vast in winterse tijden in de stomende zaal van dB’s.

Meld je snel aan om bij al dat moois gratis en voor niets aanwezig te zijn. Stuur even een mailtje met je naam en met hoeveel personen je denkt te komen naar club@3voor12utrecht.nl, dan zetten wij je op de gastenlijst.