Weekagenda week 8 Weekagenda week 8

Mugison, Richmond Fontaine, Club 3VOOR12/Utrecht, This Routine Is Hell, Rumor en Jookabox

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 8

Mugison, Richmond Fontaine, Club 3VOOR12/Utrecht, This Routine Is Hell, Rumor en Jookabox

Tekst: Marc van der Laan ,

Ook de New York Times heeft ontdekt dat Utrecht op cultureel en muzikaal gebied veel te bieden heeft. In een artikel op de site worden podia als ACU en EKKO genoemd en komen de mannen van This Routine Is Hell aan het woord. Laten die nu net deel uitmaken van onze muzikale tips voor de komende week.

Mugison, Richmond Fontaine, Club 3VOOR12/Utrecht, This Routine Is Hell, Rumor en Jookabox

Wanneer: dinsdag 23 februari
Wat: een eclectische, niet te missen mix
Waar: dB’s
Wie: Mugison, Eugene Chadbourne en Moi, Le Voisin

Waarom: Drie acts die ieder op hun eigen manier niet te missen zijn. Mugison wordt wel omschreven als de IJslandse Beck, brengt zijn albums uit op Mike Patton`s Ipecac label, de mannen van Queens of the Stone Age zijn fans en hij is beïnvloed door The Beatles, Dylan, Aphex Twin, Jimi Hendrix, Björk, The Pixies en Tom Waits. Moeten we nog meer zeggen? Eugene Chadbourne is een cultheld binnen de Amerikaanse alternatieve rock. Met zijn virtuoze gitaarspel speelt hij een mix van country, bluegrass, free jazz, en noise en nog veel meer. dB’s zegt het zelf heel treffend: “een kennismaking met deze bijzondere muzikant hoort bij je algemene muziekontwikkeling”. Het Utrechtse Moi, Le Voisin speelt nummers van hun binnenkort te verschijnen nieuwe album.


Wanneer: woensdag 24 februari
Wat: romanverhalen vol losers op muziek gezet
Waar: EKKO
Wie: Richmond Fontaine

Waarom: Willy Vlautin is naast frontman van Richmond Fontaine ook nog romanschrijver. De overeenkomst tussen die carrières is dat hij in beide gevallen schrijft over mannen en vrouwen die zich, ondanks een meer dan gemiddelde dosis ‘bad luck’, staande proberen te houden in de maatschappij. Dat levert wrange maar mooie verhalen op. Binnen Richmond Fontaine zet hij die verhalen op muziek. Al acht albums lang worden de verhalen vormgegeven met soms rijke, soms meer uitgeklede Americana. In EKKO kun je vanavond horen hoe Vlautin zijn verhalen van passende muziek voorziet.


Wanneer: donderdag 25 februari
Wat: Club 3VOOR12/Utrecht
Waar: dB’s
Wie: Rosa Ensemble, Yesterday's Men en The Benelux

Waarom: Zie de aankondiging verderop op deze site.


Wanneer: vrijdag 26 februari
Wat: Album Releaseshow van This Routine Is Hell 
Waar: ACU
Wie: This Routine Is Hell, Bratpack, Citizens Patrol, The Hunger

Waarom: This Routine Is Hell gaat hard, altijd. Voor minder doen ze het niet en we vermoeden dat ze het niet eens voor minder kunnen. Met hun compromisloze hardcore met een boodschap hebben ze al menige zaal in binnen- en buitenland plat gespeeld. Illustratief was hun set tijdens de finale van The Clash of the Titans van vorig jaar. Waar de andere bands tegen of over de hun toegestane tijd aanzaten knalde This Routine Is Hell er in hoog tempo vijf of zes gedreven nummers uit om vervolgens met een laconiek ‘dat was het’ aan te geven dat ze klaar waren. Het publiek in verbazing achterlatend. In ACU presenteren ze vanavond hun debuutalbum The Verve Crusade en om het geheel nog iets heftiger te maken hebben ze een aantal bevriende harde bands uitgenodigd.


Wanneer: zaterdag 27 februari
Wat: Rumor 60 
Waar: diverse podia
Wie: o.a. Led Bib, György Ligeti en Ansatz der Maschine

Waarom: Alweer een jubileumeditie van de Rumoravonden die iedere keer weer vol muzikale verrassingen zitten. 3VOOR12/Utrecht geeft kaarten weg. Lees in de aankondiging hoe je de kaarten kunt winnen.


Wanneer: zondag 28 februari
Wat: eclectische indierock
Waar: EKKO
Wie: Jookabox + Eklin

Waarom: Na mannen met baarden lijken eclectische indierockers het nieuwe hippe ding. Om te horen wat dat precies is moet je naar EKKO toe. Daar staan vanavond twee ‘hete’ bands geprogrammeerd. Jookabox brengt een vreemde maar grappige mix van tribale ritmes, hiphop, folk en electro. Torre Florim van De Staat heeft zijn enthousiasme voor deze band en hun nieuwe album Dead Zone Boys al via een tweet met zijn volgers gedeeld. Eklin wisselt atmosferische noiserock af met drones, waardoor de muziek iets avant-gardistisch krijgt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht