Weekagenda week 7 Weekagenda week 7

Wildgroei, twee Utrechtse albumpresentaties en The Ex

, Tekst: Casper Sikkema

Weekagenda week 7

Wildgroei, twee Utrechtse albumpresentaties en The Ex

Tekst: Casper Sikkema ,

De eerste Wildgroei, twee Utrechtse albumpresentaties en de anarchohelden van The Ex schreeuwen stuk voor stuk om uw aanwezigheid deze week. Leuk!

Wildgroei, twee Utrechtse albumpresentaties en The Ex

Wanneer: donderdag 18 februari
Wat: Wildgroei
Waar: EKKO
Wie: Krampfhaft, Beat The Bastardz, Oui!, The Royal Bastards (live) Mr. Three

Waarom: Vraag een willekeurige student waar hij elke week z’n chicks regelt en hij zal u met een vlotte glimlach vol schoongepoetste tanden en net iets teveel gel antwoorden dat hij dat al duizend jaar bij Pop-o-Matic in Tivoli doet. Duh. Afgelopen donderdag gingen we voor de zekerheid nog eens kijken, en ja hoor: er stonden weer massa’s studentenjongens en meisjes in de rij van de vluchtige liefde op donderdag. Leuk. Makkelijk ook. Maar toch. Er wrong iets. Er waren dan wel miljoenen meisjes, maar de echt leuke (die met een ziel zeg maar) zagen we niet. De kans is groot dat we ze aanstaande donderdag wel tegenkomen. In EKKO. Een groepje slimme studenten bedacht namelijk dat uitgaan op donderdag ook wel iets harder mag komen. Niet de geijkte hitfabriek, maar meer underground. En dus pompen undergroundhelden als Krampfhaft vanaf donderdag in EKKO hitjes die niemand in Tivoli ooit zal horen, maar toch uitermate dansbaar zijn. Wildgroei, wij hopen dat het een succes wordt. Utrecht kan het gebruiken!

Wanneer: vrijdag 19 februari
Wat: album presenatie Forsophie
Waar: ACU
Wie: Forsophie, This Leo Sunrise, Artificial Audio, Bart van der Lee

Waarom: Na 3,5 jaar oefenruimte presenteert het Utrechts/Amersfoortse Forsophie hun debuutalbum. De postrock, of slow motionrock zoals op de aankondiginsposter staat, hebben de vier bandleden zelf omschreven in hun bio: “Sophie. Ontwaakt uit haar droom. Er heerste vrede, alles was zo simpel, zo logisch. Ze ontwaakt. Ze leert de wereld kennen. Alles wat zij als echt zag blijkt een illusie. Haar werkelijkheid verandert van een mooie, simplistische omgeving in angst, chaos en wanhoop en gaat verloren in de tijd. Ze wordt wakker in een droom, een nachtmerrie. Maar met de tijd leert ze om te gaan met tegenvallende verwachtingen, alvorens zij in rust opgaat in de natuur. Sophie is de personificatie van de zoektocht naar wijsheid. De zoektocht naar Sophie.” Wij hadden het niet poëtischer kunnen zeggen.

Wanneer: vrijdag 19 februari
Waar: EKKO
Wie: The Ex, Bonne Aparte

Waarom: Dat The Ex deze weekagenda de enige niet-Utrechtse tip is, zal u niet verbazen. Al vanaf de jaren zeventig weet dit anarchistische gezelschap de luisteraar te boeien. De samenwerkingsverbanden, verassende projecten en een verdieping van zo ongeveer alle genres uit de muziekgeschiedenis heeft de band een trouwe schare fans opgeleverd. Toen de legendarische frontman G.W. Sok vorig jaar besloot er na 29 jaar mee te stoppen (de inspiratie was op), was de grote vraag dan ook hoe het verder zou gaan met The Ex. Begin deze maand kwam daar in de vorm van de nieuwe 7’’ ‘Maybe I Was The Pilot’ een  bevredigend antwoord op. Zea zanger Arnold de Boer heeft Soks’ plek achter de mic overgenomen en zijn stem verschilt, wel zo geruststellend voor de fans, eigenlijk niet zo van die van zijn voorganger.


Wanneer: zaterdag 20 februari
Wat: albumpresentatie Circle J
Waar: EKKO
Wie: Circle J, Bastards on Parade, DJ Tommi

Waarom: "Wij willen gaan zorgen voor een mooie aankleding met veel hout en waarschijnlijk allemaal biervaten. Op de avond is de cd goedkoper verkrijgbaar. En iedereen die ‘m koopt krijgt een gratis shot whiskey of pacharán, zolang de voorraad strekt." Slim, de mannen en vrouw van punkfolk gezelschap Circle J weten in ieder geval hoe ze hun doelgroep (mannen met dorst en een gezonde voorliefde voor pubs) enthousiast moeten krijgen. Met hun muziek moet dat overigens ook wel lukken. De aanstekelijke en internationaal gewaardeerde punkfolk krijgt op het nieuwe album een nieuwe, authentieke injectie dankzij fluitiste Marianne die nu ook de doedelzak ter hand neemt. Wilt u dus ook wel eens weten hoe pacharán smaakt (of wat het überhaupt is) of heeft u gewoon zin in kwaliteits folkpunk van eigen bodem, schroom vooral niet en kom langs. Waarschuw wel even uw partner. De kans is redelijk groot dat u dankzij die beloofde alcohol stimulerende setting de weg naar huis wat moeilijker terugvindt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht