Weekagenda week 6 Weekagenda week 6

Stukafest, Utreg Centraal, Rauw, Festival Mooie Woorden en King Khan & BBQ show

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 6

Stukafest, Utreg Centraal, Rauw, Festival Mooie Woorden en King Khan & BBQ show

Tekst: Marc van der Laan ,

Ondanks uitverkochte shows van Fink en Tim Knol is er deze week nog voldoende te horen in Utrecht. De krenten uit de toch al niet misselijke pap zijn deze week onder andere Stukafest, Utreg Centraal en Festival Mooie Woorden.

Stukafest, Utreg Centraal, Rauw, Festival Mooie Woorden en King Khan & BBQ show

Wanneer: donderdag 11 februari
Wat: Stukafest
Waar: diverse studentenkamers en EKKO
Wie: Hit Me TV, The Secret Love Parade, Tommy Ebben, Solo e.v.a. 

Waarom: Een avondje geen zin in studeren maar wel in hippe bandjes, jonge dichters, intiem theater en opkomende cabaretiers? Dan is Stukafest voor jou. Je fietst of loopt van studentenkamer naar studentenkamer waar je met een biertje en hapje in de hand kunt genieten van het hipste dat cultureel Nederland te bieden heeft. Uit het programma kies je drie voorstellingen (er zijn rondes om 20:30, 21:30 en 22:30) en gaan! De avond wordt afgesloten met het Stukafeest in EKKO (vanaf 23:00). Daar kun je dansen op de sounds van Lesbian Mouseclicks en HOUSEDIEREN (techno en house). Utrechtse acts in het programma zijn onder meer Solo, Phinx, Heug! en Most Unpleasant Men (winnaars van de 3VOOR12/Utrecht award voor meest veelbelovende band).


Wanneer:
vrijdag 12 februari
Wat: Utreg Centraal 6
Waar: Tivoli de Helling
Wie: Je kunt beter zeggen wie niet, maar om er toch een aantal te noemen: Steen, Jollyjoppers, Arts the Beatdoctor, Master Surreal, J.A.E., Skiggy, Pax, Inf, Skafalau, Kapabel, Broeky D en Avi, Manneti etc. etc. 

Waarom: Op Utreg Centraal worden sinds 2004 de hardste Utrechtse hiphoppers gepresenteerd. Deze zesde editie kent een bijzonder concept: de mensen van Habek hebben min of meer blind Utrechtse mc’s en producers aan elkaar gekoppeld. Elk koppel heeft een track aangeleverd voor een door DJ’s Mseize en Prace gemaakte mixtape (download de tape bij Habek). Maar nog toffer is het om al die teams live hun ding te zien doen. Na afloop mag je dan vertellen of je het met ons eens bent dat Utrechtse hiphop hard gaat.


Wanneer:
vrijdag 12 februari
Wat: doowop/rocknroll/garage/punk
Waar: dB’s
Wie: the King Khan & BBQ show & ET Explore Me 

Waarom: Ze kunnen het niet laten bij dB’s. Eens in de zoveel maanden is het tijd voor een rock n roll slash garage slash punk feest. Vanavond is het weer zo ver. Headliner is The King Khan & BBQ Show die wel eens ‘one of the best live shows in the world' zijn genoemd. Wat in ieder geval voor ze pleit is dat übercoole labels als In The Red, Crypt en Fat Possum hun platen uit willen brengen en dat The Black Lips en Jon Spencer’s Heavy Trash covers van hun nummers spelen. Need we say more?


Wanneer:
  zaterdag 13 en zondag 14 februari
Wat: Festival Mooie Woorden
Waar: Akademietheater
Wie: Moi Le Voisin, Lotte van Dijck, Jeroen Kant, I Am Oak, Stuifzwam, Signe Tollefsen 

Waarom: Vrouwen ook altijd al een mysterie gevonden? Het thema van het Festival Mooie Woorden is dit jaar ‘Over chicks en andere dames’. Talentvolle schrijvers en gevestigde namen als Tommy Wieringa en Leon Verdonschot geven hun visie op het mysterie vrouw. Natuurlijk is er ook muziek. Op zaterdag spelen Lotte van Dijck, Jeroen Kant en het eigenzinnige Moi, Le Voisin uit Utrecht. Zondag kun je terecht voor het veelbelovende I Am Oak, Stuifzwam en Signe Tollefsen.

I Am Oak live @ Tivoli op 11 april 2009:

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht