Weekagenda week 5 Weekagenda week 5

Audiotransparent, Vette Analog Shit, Nachtbrakers en Suimasen

, Tekst: Casper Sikkema

Weekagenda week 5

Audiotransparent, Vette Analog Shit, Nachtbrakers en Suimasen

Tekst: Casper Sikkema ,

Zou God bestaan? En stel dat Hij bestaat, kon Hij (in Zijn almacht) dan niet voorkomen dat Pieter Vink afgelopen zondag zo pijnlijk de fout inging door Ajax een duidelijke strafschop te onthouden? Nu wordt Ajax dus zeker niet kampioen. En PSV dus wel. Dat moet God toch ook niet tof vinden? Gelukkig wonen wij in Utrecht, een stad waar Zijn zegen wekelijks rijkelijk neerdaalt in de vorm van Niet Te Missen Hoogtepunten.

Audiotransparent, Vette Analog Shit, Nachtbrakers en Suimasen

Wie: Audiotransparent (met Rue Royale en I Am Oak)
Wat: minimalistische zwaarmoedigheid, nu met samples en electronica
Waar: EKKO
Wanneer: donderdag 4 februari

Waarom: Audiotransparent heeft zichzelf opnieuw uitgevonden. Op het vorig jaar verschenen album ‘Chekhov Guns’ verschoof het trage, gedragen geluid van de band met behulp van samples en electronica meer op in de richting van de gruizige indiepop. De bezoekers van de onvolprezen Club 3VOOR12/Utrecht mochten afgelopen donderdag al voorzichtig proeven van het nieuwe geluid. Deze donderdag volgt er een herkansing voor iedereen die daar niet bij was, maar toch graag een van de beste Groningse bands OOIT wil zien. 

 

Wie: Railcars, Neon Rainbows, Eklin
Wat: Vette Analoge Shit
Waar: dB’s
Wanneer: vrijdag 5 februari

Waarom: Een nieuwe Vette Analoge Shit met alweer drie bands die weten dat de rafelige randjes van het bestaan nu eenmaal veel interessanter, vetter en emotioneler klinken dan de gladgepoetste gulden middenweg. Railcars komt uit de befaamde Smell-scene (Los Angeles) waar we via Health, Abe Vigoda en The Mae Shi al veelbelovend en oorverdovend mee mochten kennismaken. Neon Rainbows is de wat rustigere voortzetting van het bij de liefhebbers van slimme noiserock zeer gewaardeerde Fever Dream. Het in onze stad welbekende Eklin met leden van het befaamde en alom gerespecteerde griezelgezelschap Adept maakt deze line-up vlammend af.

 

Wie: The Surs, Deccapods, NewXY, Case Mayfield en Ro Halfhide
Wat: Nachtbrakers
Waar: ACU
Wanneer: vrijdag 5 februari

Waarom: Na een geslaagde vorige editie waar onze helden van Lost Bear al aantraden, is er aanstaande vrijdag weer een nieuwe editie van Nachtbrakers. Met vijf talentvolle, gedreven en gevarieerde acts schreeuwt ook deze editie om uw aanwezigheid. Van creatieve indiepop naar gelouterde singer-songwriter pracht, alle facetten voor een uiterst geslaagd avondje uit zijn present. En het is ook nog eens in ACU! Lachen!

 

Wie: Suimasen (+ Labasheeda)
Wat: COMEBACK!
Waar: EKKO
Wannneer: zaterdag 6 februari

Waarom: Suimasen. Bij sommige mensen beginnen bij de naam alleen al de ogen te glinsteren. Weemoedig denkt men dan terug aan die gloriedagen dat postrock nog hip was en er een breedgedragen respect bestond voor de hard-zacht truc. Ha, dat waren nog eens tijden. Dankbaar en opgelucht hoorden we dan ook dat na zeven jaar stilte Suimasen zich met het nieuwe album Stay nog steeds tot de top van de vaderlandse indie mag rekenen. Om zelf vast te stellen dat Suimasen nog steeds de ene hypnotiserende riff na de andere uit de mouw schudt en dat we voor een afgemeten portie psychedelisch geweld echt niet naar Brooklyn hoeven, nodigen we u van harte uit om er bij te zijn. Suimasen te ervaren. In EKKO. Zaterdag.
Voorprogramma is dan het Amsterdamse Labaheeda dat u een mix voorschotelt van indie, noiserock en ambient.


Suimasen live @ Club 3VOOR12/Utrecht op 26 november 2009:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht