Le Peuple de l’Herbe zorgt voor een springende De Helling Le Peuple de l’Herbe zorgt voor een springende De Helling

Een negen, omdat je geen tien mag geven

, Tekst en fotografie: Kevin Kosterman

Le Peuple de l’Herbe zorgt voor een springende De Helling

Een negen, omdat je geen tien mag geven

Tekst en fotografie: Kevin Kosterman ,

Naast het politiebureau stijgen de wietdampen op. Buiten in de rij voor Tivoli de Helling heeft men op zijn eigen manier al zin in het optreden van de Fransen met hun vreemde mix van hiphop, rock en dub.

Een negen, omdat je geen tien mag geven

Wil je gaan eten en wil je het beste van het beste, dan moet je in Nederland naar sterrenrestaurant De Librije. Je weet dat ze je iets bijzonders voorschotelen en dat het met al hun ervaring zeker weten een genot wordt. Van Le Peuple de l’Herbe kun je eigenlijk hetzelfde zeggen. Het enige verschil: De Librije moet je een half jaar van tevoren reserveren en bij Le Peuple d’Herbe kun je dezelfde avond nog terecht.

Aan het begin van de avond werden de aanwezigen nog getrakteerd op een optreden van Doctor Flake. De Fransman die momenteel met Le Peuple de l’Herbe door Europa trekt staat bekend om zijn hypnotiserende, maar toch bijzonder relaxte nummers. Helaas moest hij een kwartier eerder beginnen dan van tevoren bekend was, wat resulteerde in een lege zaal met hooguit twintig mensen. Die twintig konden wel van een goede set genieten. Terwijl de zaal zich langzaam vulde draaide Flake ongestoord door aan knoppen en plaatjes en vormde hij uiteindelijk een prima opening voor de hoofdact.

Le Peuple de l’Herbe lieten vervolgens niet lang op zich wachten. Ruim een kwartier nadat Doctor Flake van het podium af was, sprongen de eerste leden van de band het podium op. Om de (inmiddels) goed gevulde zaal uit de hypnose van Flake te krijgen begonnen zij met een instrumentaal nummer om over te schakelen naar een duorap.

Restanten van wietdampen van buiten mengden zich met het publiek. Men kon genieten, maar springen of dansen was er niet snel bij. Het stille publiek bracht de Fransen echter niet uit hun ritme. Met al honderden optredens op hun naam weten ze de juiste mix van ingrediënten te vinden om ieder publiek te vermaken. En met het nummer ‘Mission’ begonnen de bewegingen dan ook te komen.

Dit legde de basis voor een geweldig optreden, waarin afwisseling centraal stond. De sterkste indruk maakt daarbij wellicht JC001, de Brit die zich enkele jaren geleden bij de Fransen voegde. Achter zijn grote snor zit een grote hoop zelfvertrouwen die later ook blijkt wanneer hij in zijn eentje beatboxend uitlegt hoe de muziek zich heeft ontwikkeld in de afgelopen 25 jaar.

Na anderhalf uur hield de band het voor gezien, om terug te komen met de uitsmijters ‘Plastic People’ en ‘No Escape’. Het resulteerde in een springende zaal die tevreden naar huis ging. Het is dat je geen tien mag geven, daarom een negen voor deze geweldige show.

Gezien: Le Peuple de l’Herbe & Doctor Flake, woensdag 24 februari @ Tivoli de Helling

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht