Kismet moet buitenlandse toer afzeggen Kismet moet buitenlandse toer afzeggen

Single ‘We Are All So Busy’ veel airplay bij oosterburen

, Tekst: Mike van Dooyeweert

Kismet moet buitenlandse toer afzeggen

Single ‘We Are All So Busy’ veel airplay bij oosterburen

Tekst: Mike van Dooyeweert ,

De Utrechtse band Kismet heeft een toer met Friska Viljor moeten afzeggen wegens logistieke problemen. Kismet zou de Zweden van 3 tot en met 10 februari vergezellen tijdens een toer door Duitsland en Oostenrijk. Maar er is eén mooie troost: sinds afgelopen week is het album ‘Hiatus’ verkrijgbaar in de Duitse platenzaken en zijn de eerste reacties positief.

Single ‘We Are All So Busy’ veel airplay bij oosterburen

Boudewijn, drummer van Kismet, is vrij nuchter onder de annulering van de toer met Friska Viljor. “Natuurlijk is het erg jammer. Het was ons ook beter uitgekomen als we hadden kunnen toeren in de periode dat ons album in Duitsland uitkwam. Maar in april gaan we alsnog die kant op.”

Kismet, verbonden aan het Utrechtse Beep! Beep! Back Up The Truck label, werd op het laatste moment benaderd om als supportact voor de Zweedse band Friska Viljor te gaan touren. “De band die eigenlijk in het voorprogramma speelt, had een paar data afgezegd”, licht Boudewijn toe. “Wij waren gevraagd om in plaats van hen mee te toeren, maar qua transport was het helaas niet haalbaar.”

Inmiddels ligt hun album ‘Hiatus’ wel gewoon in de Duitse platenwinkels, dankzij het Duitse platenlabel Midsummer Records en distributeur Cargo. “Het afgelopen half jaar hebben we nauw samengewerkt met Midsummer Records rondom de release van The Black Atlantic en wij wilden deze samenwerking beiden graag voortzetten”, zo schrijft gitarist Nicolai in een persbericht. “De muziek van Kismet lijkt goed in de smaak te vallen in Duitsland en het is te gek om te zien dat Midsummer en distributeur Cargo de plaat zo goed in de markt zetten.”

Inderdaad lijkt Duitsland de muziek van Kismet ontdekt te hebben. Single ‘We Are All So Busy’  komt, volgens de band, in hoge rotatie voorbij bij enkele kleinere radiostations aldaar. Inmiddels druppelen ook de eerste recensies binnen. “Die zijn positief”, aldus Boudewijn. “Het album is er goed ontvangen.” En in april maakt Kismet alsnog een toer door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Eind goed al goed dus.


 

 

 

 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht