Cd van Sander van der Hoorn is vooral lief Cd van Sander van der Hoorn is vooral lief

EP om te dromen van de lente

, Tekst: Kevin Kosterman

Cd van Sander van der Hoorn is vooral lief

EP om te dromen van de lente

Tekst: Kevin Kosterman ,

Sander van der Hoorn, bekend van Snatchin’ Jenny en Impossible Situations, sloot zich een half jaar op om te werken aan een soloproject. Onder zijn eigen naam bracht hij in de laatste dagen van het vorige decennium een EP uit getiteld ‘On To The Great Divide’. Het is een 'lieve cd' waarbij je in de lente heerlijk kan wegdromen.

EP om te dromen van de lente

Sinds zijn dertiende levensjaar schrijft Sander van der Hoorn al liedjes. Hij is vooral bekend van ‘Snatchin' Jenny’ waar hij als gitarist en tweede stem zijn plek opeiste. Afgelopen december kwam, na een half jaar, zijn eigen EP uit. Met de nadruk op eigen, want behalve het schrijven en opnemen nam hij bijvoorbeeld ook het afmixen van het album voor zijn eigen rekening. Het resultaat mag er wezen. De EP klinkt bijzonder professioneel en daarvoor kun je alleen maar complimenten geven.

De nummers van Sander zijn de typische Hollandse lieve gitaarpopliedjes zoals een band als Racoon ze ook zou maken. Daarmee is niet alles gezegd, het geluid van de Utrechter is namelijk toch een tikje anders. Het heeft een jaren 90-vibe, maar dan niet ouderwets.

‘Overdrive’, het tweede nummer van het album springt er het meest uit. Het ligt perfect in het gehoor en menig tienermeisje (volgens Sander zelf zijn doelgroep) kan er zo bij wegdromen.

Opvallend is ook afsluiter ‘Before You Fall Asleep’. Het nummer, waar de zanger ook een clip voor heeft gemaakt, past niet bij de resterende vijf nummers, maar klinkt meer als een hidden bonustrack. Het dromerige nummer is wel de afsluiter van een ‘lieve cd’ waarbij je in de lente heerlijk kan wegdromen. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht