Achter de schermen bij Club 3VOOR12/Utrecht Achter de schermen bij Club 3VOOR12/Utrecht

Exclusief backstage fotoverslag van de januari-editie

, Tekst en foto's: Arne Coomans

Achter de schermen bij Club 3VOOR12/Utrecht

Exclusief backstage fotoverslag van de januari-editie

Tekst en foto's: Arne Coomans ,

Wat op het podium gebeurt kan iedereen zien, maar wat achter het podium plaatsvindt blijft vaak verborgen. 3VOOR12/Utrecht laat in dit fotoverslag zien wat voor de bezoekers onzichtbaar was.

Exclusief backstage fotoverslag van de januari-editie

Achter het podium van dB’s is een klein kamertje. Overal liggen jassen, instrumenten, hoezen en kisten. De muzikanten van The Circles praten over de paar uur die ze hebben gerepeteerd voor dit optreden. Het is gemoedelijk en gezellig. De zaal loopt langzaam vol en om kwart over negen is het dan zover. De spanning is van de gezichten van de bandleden af te lezen. Net voor het optreden steken ze de hoofden bij elkaar en wensen ze elkaar een tof optreden en veel plezier.

Tijdens het optreden van The Circles komt Audiotransparent de kamer binnen. De band zoekt een plek in publiek om nog wat van het optreden mee te krijgen en de sfeer te proeven.

De bandwissel tussen The Circles en Audiotransparent is hectisch. Sommige instrumenten moeten het podium af, andere juist erop. Het is verrassend om te zien met hoeveel zorg de muzikanten met elkaars instrumenten omgaan. Audiotransparent bouwt snel het podium weer op en begint te spelen.

Als laatste is Pitto aan de beurt met zijn electroset. Hij wordt gevolgd door een cameraman die beelden schiet voor het Amsterdamse festival 5 Days Off. De backstageruimte is inmiddels grotendeels gevuld met lege bierflesjes en de bands praten nog wat na met de organisatie.

Gezien: Club 3VOOR12/Utrecht met The Circles, Audiotransparent en Pitto, donderdag 28 januari 2010 @ dB's

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht