3VOOR12/Utrecht geeft weg: 2x2 kaarten voor Rumor op 27 februari 3VOOR12/Utrecht geeft weg: 2x2 kaarten voor Rumor op 27 februari

Gratis naar Led Bib, Ansatz der Maschine en György Ligeti

, Redactie 3VOOR12/Utrecht

3VOOR12/Utrecht geeft weg: 2x2 kaarten voor Rumor op 27 februari

Gratis naar Led Bib, Ansatz der Maschine en György Ligeti

Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Opgelet, want 3VOOR12/Utrecht geeft weer kaarten weg! Op 27 februari vindt de zestigste editie plaat van Rumor, het Utrechtse festival voor avontuurlijke muziek. In EKKO, en Theater Kikker treden Led Bib en Ansatz der Maschine op. In RASA worden de Mechanical Works van componist György Ligeti uitgevoerd op draaiorgel. Je kunt er gratis heen, mits je zelf een leuke 'rumor' verzint.

Gratis naar Led Bib, Ansatz der Maschine en György Ligeti

Rumor is niet het festival met de meest toegankelijke namen. Maar de liefhebber zal dit allang weten: er zijn immers al 59 edities geweest van Rumor, waar avontuurlijke jazz en avant-garde centraal staat. Op 27 februari vindt de zestigste editie van dit festival plaats. Wij geven 2x2 kaarten weg aan degenen die de origineelste geruchten weten te verzinnen. 

Dan moet je natuurlijk wel weten wat je kunt verwachten. De festivaliteiten beginnen in EKKO, waar Led Bib optreedt. De Engelse moderne jazzgroep maakt muziek die ook wel omschreven wordt als punkjazz. In RASA staat vervolgens muziek centraal van de beroemde avant-garde componist György Ligeti. Die is vooral bekend geworden doordat Stanley Kubrick enkele van zijn composities gebruikte in zijn films. Tijdens Rumor staan zijn minder bekende Mechanical Works centraal, geschreven voor draaiorgel. In theater Kikker, tot slot, speelt Ansatz der Maschine, het indietronica-project rond Mathijs Bertel. 

En je kunt ernaartoe door gewoon iets uit je duim te zuigen. Hoe mooi is dat? Rumo(u)r is natuurlijk Engels voor gerucht en daarom vragen we je om een zo origineel mogelijk gerucht te verzinnen. Het moet te maken hebben met een band, artiest of initiatief uit de Utrechtse popscene. Wil je dat een bepaald gezelschap weer bij elkaar komt, of schrijf je liever met plezier een band uit elkaar? Heb je geruchten in gedachten van surreële aard? Het kan! Als het maar zo creatief en origineel mogelijk opgeschreven wordt. Je mag je stukje verlevendigen met Herman Brusselmans-achtige onzin-biografieën.

Stuur je gerucht uiterlijk 26 februari 11.57 uur naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl.  Je hoort dan snel of je gewonnen hebt.

Oh ja: het op eigen houtje verspreiden van dat gerucht is natuurlijk geheel voor eigen rekening.  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht