Strijd om de 3VOOR12/Utrecht Awards 2010 barst los

Zaterdag 11 december in EKKO

Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Zaterdag 11 december is het zover. Dan worden in EKKO de felbegeerde 3VOOR12/Utrecht Awards 2010 uitgereikt. De nominaties zijn reeds bekend. Bij deze trakteren we jullie ook op de namen van de optredens van deze veelbelovende avond.

Zaterdag 11 december in EKKO

We zullen nog twee kleine weken geduld moeten hebben, maar het zit er aan te komen: de uitreiking van de 3VOOR12/Utrecht Awards 2010. Genomineerden zitten al enige tijd in spanning; zaterdag 11 december worden zij uit hun lijden verlost. We zullen dan eindelijk weten wie er met de felbegeerde titels van Meest veelbelovende Utrechtse artiest, Beste Utrechtse muzikant, Beste Utrechtse album, Beste Utrechtse live-act en Beste Utrechtse initiatief/platform naar huis gaan. Wat we alvast kunnen verklappen, is dat het publiek – voorafgaand aan de bekendmaking – getrakteerd wordt op spetterende optredens van The Medics, Belly Says en Hof van Jaeden.

Acts
The Medics is een jonge band uit Utrecht, die naar eigen zeggen een uitgebalanceerde dosis dansbare rock à la The Strokes en Editors verstrekt. Het vijftal timmerde de afgelopen twee jaar flink aan de weg en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. De jongens zijn genomineerd voor de Award van Meest veelbelovende Utrechtse artiest en beklimmen in januari het 3VOOR12-podium van Eurosonic Noorderslag 2011.
Belly Says is de nieuwe band rondom Erny Green. Deze Utrechtse singer-songwriter besloot na het aflopen van de tournee van zijn Joy Division tribute-band Closer to Curtis de elektrische gitaar weer ter hand te nemen en nieuwe liedjes te gaan schrijven. Samen met oudgedienden Walter Wilhelm (bas) en Chris van der Meer (drums) en nieuweling Thijs Heij (toetsen) presenteerde hij 7 november het titelloze debuutalbum in dB’s. Een indringend liveoptreden dat voor herhaling vatbaar is.
Het middelpunt van hiphop ontwikkelingsbureau Hof van Jaeden is rapper J.A.E. Deze soloartiest is vooral bekend uit zijn tijd met hiphoptrio StropStrikkers, dat in 2007 werd verkozen tot Utrechtse act van het jaar tijdens de toen nog zogeheten Utracks Awards. Onlangs nog zette het energieke Ongezond, een act uit de stal van Hof van Jaeden, het podium van Club 3VOOR12/Utrecht op zijn kop. Het album van Hoflieden Steach & Dobleye staat momenteel op de Luisterpaal. Naast J.A.E., Ongezond en Steach & Dobleye zullen ook Verdomd en ML aanwezig zijn tijdens het Awards Gala. Het label belooft een knaloptreden neer te zetten.

Awards
De 3VOOR12/Utrecht Awards bestaan uit een kraakdoos – een geluidsgenerator, die te gebruiken is als experimenteel elektronisch muziekinstrument. Prijswinnaars nemen daarnaast een 1 meter lange Utrechtse Vockingworst en een geschenkpakket van Brouwerij De Leckere mee naar huis. De winnaar van de Award voor Meest veelbelovende act wordt bovendien getrakteerd op een portretshoot door fotograaf Tom Roelofs én een videoregistratie van een opnamesessie in de New Ground Studio in Utrecht.

Dress to impress
Het 3VOOR12/Utrecht Awards Gala vindt ook dit jaar weer plaats in EKKO. We rollen de rode loper uit, dus kom gehuld in je mooiste gala outfit. Hijs jezelf in je avondkleedje of rokkostuum, begeef je tussen de Utrechtse sterren en geniet van de optredens en de prijsuitreikingen. Kaartjes voor dit spektakel kosten slechts vijf euro per stuk. Vergezeld door twee vriend(innet)jes ben je nóg goedkoper uit. Vanavond geldt namelijk – hoe kan het ook anders: drie voor twaalf! Tickets zijn verkrijgbaar via EKKO en de voorverkoopadressen van EKKO.

 

Te zien: 3VOOR12/Utrecht Awards, met optredens van The Medics, Belly Says en Hof van Jaeden, zaterdag 11 december 2010, aanvang 19.30 uur @ EKKO. Entree: €5 (3 voor €12). Voorverkoop reeds gestart.