Op naar het nieuwe jaar met The Medics

“2011 wordt het jaar waarin we een album gaan uitbrengen"

Tekst: Sabine Schoppers ,

Nog maar een paar dagen en het is weer tijd voor het belangrijkste feestje van het jaar: de uitreiking van de 3VOOR12/Utrecht Awards op 11 december! Wij spraken met de drie genomineerden in de categorie 'meest veelbelovende Utrechtse artiest'. Als laatste spreken we met zanger Daniel Langeveld van The Medics. “2011 wordt het jaar waarin we een album gaan uitbrengen en een hele rij hele mooie shows gaan geven waar we nu al veel zin in hebben.”

“2011 wordt het jaar waarin we een album gaan uitbrengen"

De 'clash of the future titans' is losgebarsten. De 3VOOR12/Utrecht Awards worden op 11 december tijdens een feestelijke avond uitgereikt in EKKO. Traditioneel de belangrijkste categorie is die van de 'meest veelbelovende Utrechtse artiest'. Aestrid, Novack en The Medics zijn dit jaar de gelukkige genomineerden. 3VOOR12/Utrecht voelt de drie bands voorafgaand aan de verkiezing aan de tand, met deze keer The Medics.

Het gaat goed met The Medics. 2010 is een druk jaar geweest waarin de band veel getourd heeft en veel bereikt heeft, daarom is voor zanger Daniel Langeveld het hoogtepunt 31 december. “Dan kunnen we met een glas champagne terugkijken op 2010."

Ook 2011 wordt een spannend jaar voor de mannen. Langeveld, nog brak van een korte nacht, hij heeft namelijk de vorige avond met zijn band opgetreden bij 3VOOR12 Radio op 3FM: “In 2011 gaan we de lijn doorzetten van 2010. Ik denk dat 2011 het jaar wordt waarin we een album gaan uitbrengen en een hele rij hele mooie shows gaan geven waar we nu al heel veel zin in hebben.” Het festivalseizoen lonkt voor The Medics, een mooie start hebben ze daar al gemaakt, want ze zullen in januari op het 3VOOR12 podium op Eurosonic Noorderslag Festival staan. 

Over zijn favoriete bands uit Utrecht kan de zanger lang praten. “Utrecht is voor mij de muziekstad van Nederland. Dat is misschien een beetje een sneer naar Amsterdam want daar komt misschien nog wel meer vandaan. Maar ik vind het te gek om in Utrecht te zitten. Muziek leeft hier enorm. Er zijn zoveel leuke initiatieven, zoals Kyteman met zijn Kytopia.” Maar twee muzikanten springen er toch wel uit. “Ik vind Solo van Michiel Flamman heel erg goed. Ik bewonder hem erg, we hebben ook een nummer met hem samen geschreven. Ik heb hem erg hoog zitten. John Coffey is een bevriende band, ik waardeer heel erg wat zij aan het doen zijn. Ze werken erg hard en hebben een zelfde soort passie als wij hebben.”

Volgens Langeveld moeten The Medics de Award voor 'Meest veelbelovende Utrechtse artiest' mee naar huis nemen omdat ze hebben laten zien dat ze verschrikkelijk hard kunnen werken en weten waar ze mee bezig zijn. “We zijn erg gefocust op wat we doen. Ik vind ook, al klinkt het misschien een beetje arrogant, dat wat we brengen heel erg staat. We beweren absoluut niet dat het vernieuwend is, daar geloven we niet in, maar het is wel heel relevant wat we doen. Ook Aestrid en Novack zijn erg goed, maar ik denk dat wij het net iets beter doen.”

Te zien: The Medics, op 3VOOR12/Utrecht Awards, zaterdag 11 december 2010 @ EKKO