Novack heeft grootse plannen voor 2011

“Eind januari zal onze debuutplaat 'Sequences & Stills' uitkomen”

Tekst: Sabine Schoppers / Foto's: Inge Kattemolle ,

Nog maar een paar dagen en het is weer tijd voor het belangrijkste feestje van het jaar: de uitreiking van de 3VOOR12/Utrecht Awards op 11 december! Wij spraken met de drie genomineerden in de categorie 'meest veelbelovende Utrechtse artiest'. Als tweede is het de beurt aan Wubbo Siegers en Sander van der Linden van de band Novack. “Het was erg tof om door Moss gevraagd te worden en voor volle zalen te spelen.”

“Eind januari zal onze debuutplaat 'Sequences & Stills' uitkomen”

De 'clash of the future titans' is losgebarsten. Utrecht staat de komende weken in het teken van de 3VOOR12/Utrecht Awards die op 11 december tijdens een feestelijke avond zullen worden uitgereikt in EKKO. Traditioneel de belangrijkste categorie is die van de 'meest veelbelovende Utrechtse artiest'. Aestrid, Novack en The Medics zijn dit jaar de gelukkige genomineerden. 3VOOR12/Utrecht voelt de drie bands voorafgaand aan de verkiezing aan de tand, met als tweede in de reeks de band Novack.

Novack is herrezen uit Vladimir, de oude band van drummer/gitarist Wubbo Siegers en zanger Sander van der Linden. Novack heeft al een behoorlijke tijd het debuutalbum af, maar doordat ze tot voor kort zonder label zaten is het nog steeds niet uitgebracht.

Eind 2009 stond de band al op de Hollandse Nieuwe Sampler met het nummer 'Focus on Details'. De introductie
op deze Sampler vermeldde dat het debuut begin 2010 al uit zou komen. Maar nu, ongeveer een jaar later, is het tij gekeerd voor Novack, want de band heeft getekend bij V2 Records en het album 'Sequences & Stills' gaat in januari 2011 uitkomen.

Het tekenen bij V2 Records is één van de mooiste momenten uit het afgelopen jaar, volgens Van der Linden en Siegers. Maar ook de tour met Moss was een hoogtepunt. “Het was erg tof om door Moss gevraagd te worden en voor volle zalen te spelen. Het was ook erg leerzaam, alles lijkt live steeds beter op zijn plaats te vallen.”


De mannen hebben veel zin in 2011, het jaar waarvoor ze al een heleboel plannen klaar hebben liggen. “Eind januari zal onze debuutplaat verschijnen, die we 27 januari gaan presenteren in EKKO. Komend jaar willen we ons ook vooral gaan richten op het live spelen.” Ook vermeldt de band dat ze zeer waarschijnlijk al aan nieuw materiaal gaan werken.


Binnen de Utrechtse muziekscène zijn Wubbo en Sander vooral gecharmeerd van I Am Oak en Blaudzun, maar ook Eins, Zwei Orchestra is bezig een plekje te veroveren in de harten van de twee muzikanten. “Blaudzun en I Am Oak maakten beiden een prachtplaat, maar een band als Eins, Zwei Orchestra is ook hard op weg om een dikke reputatie op te bouwen.” Een echte favoriet hebben ze niet. “Alle bands hebben hun eigen kwaliteit, dit maakt het lastig om hier een favoriet uit te kiezen.”


Aan humor ontbreekt het bij de heren niet. Dit blijkt wel uit de plannen die ze hebben met de Vockingworst, die de winnaars van de Awards krijgen. “We maken een foto van de worst en gebruiken deze als voorkant voor ons volgende album 'You bring out the worst in me'.”

Waarom juist Novack de Award moet winnen is ook duidelijk. “We moeten winnen omdat we een goed idee hebben over wat wij met die felbegeerde Vockingworst gaan doen.” Of Novack daadwerkelijk een album genaamd 'You bring out the worst in me' gaat uitbrengen weten we zaterdagavond, tijdens de Awardshow van de 3VOOR12/Utrecht Awards.Te zien: 3VOOR12/Utrecht Awards, met optredens van The Medics, Belly Says en Hof van Jaeden, zaterdag 11 december 2010, aanvang 19.30 uur @ EKKO. Entree: €5 (3 voor €12). Voorverkoop reeds gestart.