3VOOR12/Utrecht presenteert eerste Club van het nieuwe jaar

In samenwerking met Culturele Zondagen en in het kader van Nieuwjaarsduik 2011

Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

In samenwerking met Culturele Zondagen en in het kader van Nieuwjaarsduik 2011 kondigt 3VOOR12/Utrecht de allereerste Club van het nieuwe jaar aan. Het spektakel vindt plaats op zondag 9 januari in dB’s. Anders dan anders begint het festijn om 15.00 uur. Acts van de dag zijn Novack, Lost Bear, Diggy Dex en Eefje de Visser. Komt allen!

In samenwerking met Culturele Zondagen en in het kader van Nieuwjaarsduik 2011

De eerste Culturele Zondag van het nieuwe jaar vindt plaats op 9 januari 2011. Geheel volgens traditie wordt er afgetrapt met een letterlijke Nieuwjaarsduik in het water van het Merwedekanaal in Utrecht. Ben je na deze ijskoude onderdompeling toe aan iets warms? Kom dan naar Club 3VOOR12/Utrecht in dB’s, waar vanaf 15.00 uur het warme deken-effect heerst. Met onversterkte optredens van Novack, Lost Bear, Diggy Dex en Eefje de Visser belooft het een spectaculaire zondagmiddag te worden.

Novack is een indiepop band uit Utrecht. Na het uiteenvallen van hun oude band Vladimir besloten zanger Sander van der Linden en drummer en gitarist Wubbo Siegers niet zomaar de handdoek in de ring te gooien. Vergezeld door bassist Chris Siegers en trompettist Jan Decker ronde Novack in 2010 hun debuutalbum Sequences & Stills af. Inmiddels telt de band zes man, is er getekend bij V2 Records en staat de release van hun plaat gepland voor januari 2011. Als klap op de vuurpijl won dit gezelschap afgelopen maand de 3VOOR12/Utrecht Award voor ‘meest veelbelovende Utrechtse artiest’. Genoeg redenen om deze jongens eens van dichtbij mee te maken. 

Tweede act van de middag is Lost Bear, een indierock band uit Utrecht. Het gezelschap telt maar liefst zeven leden, waaronder twee drummers en een trompettist. Met een breed scala aan invloeden creëert de band een geheel eigen sound. Zelf omschrijven de band het als een combinatie van alle muziek uit de jaren negentig die zij goed vinden: indierock, punk, emo en een beetje hardcore. Hun langverwachte debuutalbum Limshasa wordt in maart 2011 verwacht. Voordat het zover is, is Lost Bear live bij de Club te horen.

Diggy Dex beklimt als derde het Club 3VOOR12/Utrecht-podium. Deze rapper heeft reeds twee goed ontvangen albums op zak en presenteerde in oktober 2010 zijn derde plaat: Lange Nachten, Korte Dagen. De als Koen Jansen geboren muzikant is vooral bekend van zijn hit Slaap Lekker (Fantastig Toch), een samenwerking met de Vlaamse Eva de Roovere. Diggy Dex staat bekend als een van de meest energieke live hiphop-acts van Nederland en belooft ook 9 januari een spetterend optreden neer te zetten.

In 2009 won ze de Grote Prijs van Nederland in de categorie Singer/Songwriter: Eefje de Visser. De jury prees haar om haar authenticiteit, haar pakkende liedjes en haar sterke teksten. Eefje maakt fijne Nederlandstalige luisterliedjes waarin ze scherpe observaties doet. Ze staat in haar eentje op het podium, maar weet door het gebruik van een sampler het geluid van een hele band te creëren. Mocht je nog niet overtuigd zijn van het talent van deze jongedame: In januari 2011 komt haar debuutalbum uit, 9 januari staat ze als laatste act bij ons op de bühne. Dit zal overigens een van haar eerste shows met band zijn. Komen dus!