3VOOR12/Utrecht blikt terug met Cas Boland (DJ Illvester / Tivoli)

“Dem Slackers zal heel hard gaan in de dance scene.”

Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Als DJ Illvester is Cas Boland één van de leden van Boemklatsch, het dj-collectief dat in een toch al succesvol jaar ook nog tot nachtburgemeester van Utrecht is gekozen. Maar daarnaast is hij ook nog verantwoordelijk voor de Marketing en Communicatie van Tivoli. 3VOOR12/Utrecht staat met hem stil bij een hectisch jaar.

“Dem Slackers zal heel hard gaan in de dance scene.”

Als DJ Illvester is Cas Boland één van de leden van Boemklatsch, het dj-collectief dat in een toch al succesvol jaar ook nog tot nachtburgemeester van Utrecht is gekozen. Maar daarnaast is hij ook nog verantwoordelijk voor de Marketing en Communicatie van Tivoli. 3VOOR12/Utrecht staat met hem stil bij een druk jaar.

Hoe kijk je terug op je eigen muziekjaar 2010?
Zeer succesvol. Met Tivoli hebben we een fantastisch jaar gehad. Vele prachtige concerten, volle zalen en twee top festivals: Summer Darkness en Le Guess Who?. 2011 ziet er ook goed uit. Er is een overeenkomst gesloten met de Gemeente Utrecht wat betreft het Muziekpaleis en we hebben een extra zaal, de Spiegelbar, met een capaciteit van 250 man, wat ons weer nieuwe mogelijkheden geeft.
Ook met Boemklatsch hadden we een top jaar. We hebben zo’n 100 gigs gedaan, waarvan zo’n 40 festivals. Lowlands afsluiten was een groot feest natuurlijk. Veel leuke releases ook op ons label: Bmkltsch Rcrds. Voor het eerst ook echt een aantal shows in het buitenland: veel in België en een paar keer in Duitsland en Engeland.

En op het Utrechtse muziekjaar 2010?
Dit jaar was het qua grote klappers a la Kyteman wellicht wat rustiger. In de luwte is Utrecht echter nog steeds erg productief. Vooral op dance gebied zijn me twee mensen opgevallen: Dem Slackers, een Utrechtse jonge hond met geniale producties en Bart B More, die nu echt de wereld aan het veroveren is onder andere met zijn hit ‘Brap’. 

Wat is je persoonlijke muzikale hoogtepunt van 2010?
Eskmo op Le Guess Who, The Black Keys in 013. Eigenlijk vrijwel elk festival waar we gedraaid hebben. Lowlands afsluiten, Bevrijdingsfestival Haarlem, Berlin Festival, eigenlijk waren ze allemaal super.

En je muzikale dieptepunt?
Dieptepunt 1: Doom in Tivoli. Maar dat kwam niet door zijn performance, meer door de geringe opkomst. Dieptepunt 2: De Boemklatsch-buiten-stage op Plens Valley.

Wat is je favoriete Utrechtse release van 2010?
Misschien niet helemaal wat de vraag beantwoord, maar de track en videoclip van Nobody Beats the Drum - Grindin'. Check ook de making off! Rogier is king!

Wat is dé Utrechtse act van 2010, en waarom?

I am Oak. Mooie liedjes, prachtige optredens. Ben sowieso erg gecharmeerd van het werk bij Snowstar Records.

En dé Utrechtse act van 2011?
Dem Slackers zal heel hard gaan in de dance scene. Wanneer pikt 3VOOR12 dit talent eens op? Op de blogs en beatport is deze man internationaal al behoorlijk aanwezig.

Wat is je favoriete concert in Utrecht geweest, het afgelopen jaar?
The Tallest Man On Earth in Tivoli Oudegracht. Hoe kan iemand in zijn eentje op zo’n mooie en subtiele manier een zaal zo stil krijgen? Perfecte afsluiter na een heel heftig en intens Le Guess Who festival.

Wat was je favoriete concert van een Utrechtse act in 2010?
Ik moet bekennen dat ik niet heel veel gezien heb afgelopen jaar. I am Oak bij Dirty Projectors in Tivoli de Helling was erg indrukwekkend. JAE en zijn posse in Tivoli ook. Oh ja en natuurlijk niet te vergeten: het optreden van de Broodrovers op de bruiloft van Mark Gademan (Habek) en zijn lieftallige Evelien Bosch.