Weekagenda week 17 Weekagenda week 17

Lentegruis, Lars and the Hands of Light, Onder Invloed Live, Club 3VOOR12/Utrecht, Errors, Una Giornata Rosa

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 17

Lentegruis, Lars and the Hands of Light, Onder Invloed Live, Club 3VOOR12/Utrecht, Errors, Una Giornata Rosa

Tekst: Marc van der Laan ,

'So many bands, so little time' is het motto van deze weekagenda. Alleen al met festival Lentegruis kun je bijna de hele week onder de muzikale pannen zijn. Daarnaast is er elke avond nog op minimaal één ander podium iets te doen. Voldoende keus dus om alle oranje festiviteiten te kunnen ontvluchten. Maar ook als je op Koninginnedag wel de stad in wilt valt er genoeg te genieten.

Lentegruis, Lars and the Hands of Light, Onder Invloed Live, Club 3VOOR12/Utrecht, Errors, Una Giornata Rosa

Wanneer: dinsdag 27 april tot en met zaterdag 1 mei
Wat: Lentegruis
Waar: dB's, Theater Kikker en Vechtclub
Wie: verschillende acts

Waarom: Festival Lentegruis is vorig jaar min of meer bij toeval ontstaan. Eat This Media, de Vechtclub en Lo-Friday hebben toen verschillende initiatieven gecombineerd tot een kleinschalig festival voor alternatieve muziek. Omdat dat zowel organisatie als bezoekers goed is bevallen vindt dit jaar een tweede editie plaats. Nieuw is dat er meer bands en meer dagen zijn. Gebleven is het concept van de eerste editie: een spannende mix van indie bandjes, elektronische muziek, verstilde luistermuziek en DJ's. Geen rode, muzikale draad maar juist daarom lekker eigengereid.

dinsdag 27 april @ dB's:
The Pharmacy (catchy pop) en Most Unpleasant Men (winnaar van 3VOOR12/Utrecht awards voor meest veelbelovende band)

woensdag 28 april @ Theater Kikker:
Matt Elliott (donkerzwarte folk), Head of Wantastiquet (Paul Labrecque van het impro-rock collectief Sunburned Hand of The Man in zijn eentje), Half Asleep (traagheid en minimalisme) en The Puddle Parade (eenmans speelgoed orkest in slow motion).

donderdag 29 april @ Vechtclub:
1UP feest georganiseerd door Eindbaas, Rebel Up en Eat This Media. Van chiptune via dubstep naar world dub met hier en daar een vleugje IDM, electro en wat de dj's nog meer in hun tas hebben gestopt. Met Meneo en Malorix.

zaterdag 1 mei @ Theater Kikker:
Asra (abstracte en deels atonale klanken die uniek in Nederland genoemd kunnen worden), Sunshine Republic (portie analoge grijze noise) en Murw (Floris van Bergeijk, van o.m. Durk Attaturk en het Rosa Ensemble, presenteert vanavond zijn debuutalbum als Murw. Een puur elektronisch album, maar door de vele analoge spullen klinkt zijn muziek altijd open en organisch. Alleen op vinyl!).


Wanneer: woensdag 28 april
Wat: aanstekelijke pop en klassieke singer-songwriternummers
Waar: EKKO
Wie: Lars and the Hands of Light en Eckhardt

Waarom: Goed nieuws deze week van Excelsior. Platen van Daryll-Ann en The Serenes worden (geremasterd) opnieuw uitgebracht. Daarmee kan een oud en nieuw publiek kennis maken met een paar parels uit de Nederlandse popgeschiedenis. Woensdag kun je in de EKKO kennis maken met twee nieuwe acts op Excelsior. Het Deense Lars and the Hands of Light speelt aanstekelijke popliedjes. Eckhardt is Rik Elstgeest die vroeger in Kopna Kopna speelde en nu muziekvoorstellingen maakt bij theatergezelschap de Veenfabriek. Zijn solo debuut Big Blue Yonder is net verschenen en bevat volgens 3VOOR12 NL collega (en oud-3VOOR12/Utrechter) Casper Sikkema "klassieke singer-songwriter nummers, opgebouwd langs de ijzeren wetten van de popsong met een vleugje cowboy en warm gearrangeerd". Mooi!


Wanneer: woensdag 28 april
Wat: Onder Invloed live
Waar: Urock Café
Wie: Joast & Hallo Venray

Waarom: Joast is het alter ego van Joost Oskamp. Oskamp is een oude bekende uit de Utrechtse muziekscene. Met Taxi To The Ocean heeft hij halverwege dit decennium een aantal albums gemaakt. De laatste jaren leek het, behalve meespelen bij een aantal andere bands uit de provincie, wat rustiger rond zijn persoon. Die rust kon wel eens een stilte voor de storm zijn. Hij heeft in de tussentijd hard gewerkt aan zijn solo-debuut dat, heel stoer, in Los Angeles is opgenomen. Hier en daar heeft hij tijdens kleine shows al wat nummers van dat debuut prijsgegeven. Het optreden bij Onder Invloed van vanavond is weer zo'n stapje naar de uiteindelijke release van zijn album dat bij PIAS zal verschijnen.
Henk Koorn stond de afgelopen maanden al verschillende keren met zijn nieuwe band Deze in Utrecht. Vanavond laat hij met Hallo Venray zien waar hij de mosterd vandaan heeft gehaald.


Wanneer: donderdag 29 april
Wat: Club 3VOOR12/Utrecht
Waar: dB's
Wie: Hyper Hyper, Loops, Aestrid, Harold K, Yoshimi, The Secret Love Parade en King Automatic

Waarom: Dat spreekt voor zich lijkt ons. Check hieronder nog even de teaser. En vergeet niet om even een mail te sturen naar club@3voor12utrecht.nl als je van plan bent om te komen.Wanneer: vrijdag 30 april
Wat: koninginnedag pop (vanaf 12:00)
Waar: Van Asch van Wijksplein
Wie: The Faraways, Kalio Gayo, Mailman John, Sound of Parka, DJ Moos

Waarom: Als je je dan toch aan de koninginnefestiviteiten wilt overgeven moet je vrijdag zeker even het podium op het Van Asch van Wijksplein checken. Daar kun je onder anderen luisteren naar de americana van Clash of the Titans finalisten The Faraways, de zomerse popliedjes van Mailman John (we smachten naar nieuw werk) en naar de dance van Moos.


Wanneer: vrijdag 30 april
Wat: Elektronische instrumentale postrock
Waar: EKKO
Wie: Errors

Waarom: Errors speelde al in het voorprogramma van Mogwai, Fuck Buttons, Holy Fuck en Underworld en afgelopen weekend stonden ze nog op London Calling. De verscheidenheid aan voorprogramma's is tekenend voor de verschillende invloeden in hun muziek. Ze laten postrockgitaren, elektronica en hypnotiserende beats versmelten tot groovende electronoise.


Wanneer: zondag 2 mei
Wat: Literair festival Una Giornata Rosa
Waar: Tivoli
Wie: The Gasoline Brothers, Ronald Giphart, Jeroen Wielaert (presentator en voordracht), Ingmar Heytze, Jerry Goossens e.v.a.

Waarom: De dramatische situaties in het wielrennen zijn een inspiratiebron voor een aanzienlijk aantal schrijvers en ook voor sommige popmuzikanten. Over precies een week is de finish van de twee etappe van de Giro in ons mooie Utrecht. Om dat evenement culturele luister bij te zetten vindt zondag in Tivoli een literair festival plaats dat in het teken staat van wielrennen. Er zullen veel voordrachten zijn van schrijvers maar er is ook muziek. Die kan natuurlijk van niemand anders afkomstig zijn dan van The Gasoline Brothers, die speciaal voor de aankomst van de Giro de song 'In Our Town' hebben geschreven. Hieronder zie je de video met tal van Utrechtse hot shots.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht