Club 3VOOR12/Utrecht Koninginnenachteditie Club 3VOOR12/Utrecht Koninginnenachteditie

Met Aestrid, Harold K., HyperHyper, Yoshimi!, King Automatic, The Secret Love Parade en Loops (live)

, Redactie 3VOOR12/Utrecht

Club 3VOOR12/Utrecht Koninginnenachteditie

Met Aestrid, Harold K., HyperHyper, Yoshimi!, King Automatic, The Secret Love Parade en Loops (live)

Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Aankomende donderdag is het tijd voor een wel heel speciale editie van Club 3VOOR12/Utrecht. Tijdens Koninginnenacht presenteren we een XL Editie, met maar liefst zeven acts in de zaal en de ‘huiskamer’ van dB’s. Van dromerige popliedjes tot stampende electro: alles komt langs. Jij toch ook?

Met Aestrid, Harold K., HyperHyper, Yoshimi!, King Automatic, The Secret Love Parade en Loops (live)

Aankomende donderdag is het tijd voor een wel heel speciale editie van Club 3VOOR12/Utrecht. Tijdens Koninginnenacht presenteren we een XL Editie, met maar liefst zeven acts in de zaal en de ‘huiskamer’ van dB’s.

We beginnen met Aestrid. Deze Utrechtse band mag inmiddels een 3VOOR12/Utrecht-oudgediende worden genoemd. De emo-formatie speelde zowel op de allereerste Club 3VOOR12/Utrecht in dB’s als op onze eerste verjaardag, vijf jaar geleden in De Helling. Tijdens de XL Editie laat Aestrid horen hoe het sindsdien gegroeid is.

Van emo over op Harold K. Hij won in 2004 de singer-songwritereditie van Het Geheim Van Utrecht. Met zijn dromerige liedjes observeert hij zichzelf en de medemens. En wij observeren hem. Nu eens niet op een poëzieavond, maar tijdens de XL Club in dB’s. Heet nieuws: vorige week maakte Harold K. in Utracks bekend dat na de zomer zijn tweede album uitkomt, dat hij opnam met Matthijn den Duif, bekend van zijn werk voor Kyteman, Storybox en Most Unpleasant Men. In dB's kun je alvast een voorproefje van deze nieuwe plaat horen.

HyperHyper doorbreekt de gevoelige dromen met een energieke dosis beats. Behalve een fantastisch toepasselijk alias, heeft Swiere Mullens ook een onuitputtelijke voorliefde voor de jaren 90. Geïnspireerd door genres als gabber, house en happy hardcore, zal hij ongetwijfeld een stampend optreden neer gaan zetten. In een recent interview met een van onze schrijvers zegt hij uit te kijken naar wat de XL Clubavond hem (en zijn toehoorders) gaat brengen en bestempelt hij zijn aanstaande optreden als “een mooi experiment”.

Het experiment vervolgt met Yoshimi!, alias de Rotterdammer Niek Hilkmann. Normaal gesproken alleen, staat deze multi-instrumentalist live met band op het podium. Voor zijn tweede album, dat als alles meezit dit najaar uit zal komen, stapte Yoshimi! over op de Nederlandse taal, wat zijn teksten enerzijds begrijpelijker, anderzijds juist verwarrender maakt. Verwacht een gevarieerde set!

De avond wordt verder opgeluisterd met de Franse one-man-band King Automatic. Deze muzikant haalt zijn inspiratie onder andere uit Jamaicaanse rocksteady, rhythm-and-blues, bebop en West-Afrikaanse drumklanken. Met live opgenomen samples van orgel, gitaar, mondharmonica en percussie zou je zweren dat je naar een volledig orkest aan het luisteren bent.

Dan is het podium aan de dames van The Secret Love Parade. Met hun singer-/songwriter popliedjes meanderen Aino Vehmasto (toetsen en zang) en Janna Coomans (gitaar en zang) hun publiek naar dromerige hoogtes. Hun debuutalbum, dat afgelopen oktober uitkwam, oogstte lovende recensies en hun deelname aan de Popprijs en de Grote Prijs van Nederland zwengelde hun naamsbekendheid verder aan. Tijdens de XL Club zullen we horen of ze de verwachtingen waar maken.

De dankbare taak voor een knallende podiumfinale te zorgen is aan dj’s Boris Acket en Sebastiaan Smink. Zij leerden elkaar drie jaar geleden, op de grens van volwassenheid, via hun vaders kennen. Het resultaat van hun ontmoeting is Loops. Met een achtergrond in melodieuze minimal en een voorliefde voor techhouse, maakt dit duo veelvuldig gebruik van samples uit andere stromingen. Eerder stonden ze al op grote feesten zoals Timewarp Nederland en Cocoon in Amsterdam, naast grote namen als Sven Väth en Karotte. Maar hun eigen muziek blijven ze naar eigen zeggen toch “het vetst” vinden.

Maar met het optreden van Loops stopt de nacht natuurlijk niet. Om bij te komen en na te genieten van dit muziekbombardement én om knettertjehard door te feesten (het is tenslotte wel Koninginnenacht), draaien diverse dj’s tot diep in de nacht dansbare plaatjes. Tot dan!

Te zien: Club 3VOOR12/Utrecht XL Editie, met Aestrid, Harold K., HyperHyper, Yoshimi!, King Automatic, The Secret Love Parade en Loops (live), donderdag 29 april 2010 (Koninginnenacht), 21:00 uur @ dB’s. Gratis entree, wel even reserveren via
club@3voor12utrecht.nl.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht