Recensies Moss 'vliegen de bocht uit'

Drummer Finn Kruyning over lof, onbevreesd leven en duiken in de gracht

Joram Tornij / Redactie Utracks ,

Moss staat donderdag in Club 3VOOR12/Utrecht en in november doet het Utrecht nogmaals aan, dan in EKKO. Voor die tijd geeft drummer Finn Kruyning nog tekst en uitleg bij alle lovende reacties op het tweede album van de band: Never Be Scared/Don't Be A Hero.

Drummer Finn Kruyning over lof, onbevreesd leven en duiken in de gracht

Iedere derde woensdag van de maand wordt tijdens Utracks uitgebreid aandacht besteed aan Club 3voor12/Utrecht. We blikken terug op de club van de maand ervoor en kijken vooruit naar de komende club. Afgelopen woensdag sprak Utracks onder andere met drummer Finn Kruyning van de band Moss.

Volgens alle recensies van de tweede plaat Never Be Scared/ Don’t Be A Hero is Moss de beste band van het moment in Nederland. Dus het gaat goed met jullie?
Finn: "Ja het gaat heel goed. We zijn veel aan het spelen en de recensies vliegen de bocht uit. Dus het is heel spannend wat er allemaal gaat gebeuren. Ik hoop dat we het door kunnen trekken naar een mooi seizoen spelen en dat we volgend jaar veel festivals kunnen doen."

De Nieuwe Revu schrijft: 'Dit is de plaat waarop Moss zich als band heeft uitgevonden.' Wat vind je van die uitspraak?
"Daar zit wel wat in. Dit is echt een plaat die we als band gemaakt hebben. Bij de vorige plaat hebben we met zijn allen hard gewerkt aan de liedjes die Marien (Dorleijn, zanger-gitarist, red.) daarvoor had geschreven. Nu hebben we de plaat meer laten ontstaan uit het samenspelen, waardoor we er als muzikanten wat persoonlijker uitkomen."

Wat betekent Never Be Scared/ Don’t Be A Hero eigenlijk?
"Het was een onderschrift van de mail van een gezamenlijke vriend van ons. En het spreekt ons erg aan: ga onbevreesd je leven in, maar zie ook de context en overschat het niet."

Is er nog iets dat je kwijt wilt?
"Ik ben vandaag met Bob wezen duiken in de grachten van Amsterdam. Een soort tour, wat je normaal doet met een waterfiets maar dan onder water. Dat kan ik iedereen aanraden."
 
Beluister het volledige interview met Finn Kruyning in de uitzending van Utracks. Op 29 oktober speelt Moss in Club 3voor12/Utrecht samen met Signe Tollefsen en Knobsticker (toegang gratis, reserveren verplicht) en 19 november in de Ekko samen met Tududuh en Yesterdays Men (kaarten te koop via Plato en Ekko).