3VOOR12/Utrecht geeft weg: 2 x 2 kaarten voor Anne Soldaat in Tivoli de Helling en een cd

Het enigma Anne Soldaat in Utracks uit de doeken gedaan

Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Anne Soldaat was te gast bij Utracks en vertelde daar over soleren op de gitaar, hoe het is als frontman en draait ondertussen zijn favoriete platen. Zondag 1 oktober speelt de bijna-legende in Tivoli de Helling. 3VOOR12/Utrecht geeft hier kaarten voor weg. Moet je wel eerst even de vraag beantwoorden.

Het enigma Anne Soldaat in Utracks uit de doeken gedaan

Voor zijn werk bij Daryll Ann werd hij alom gelauwerd als gitarist en later ook songschrijver. Nu is Anne Soldaat klaar om de muziekwereld solo te veroveren.

Hij reisde af naar Los Angeles om zijn album 'In Another Life' te maken met niemand minder dan Jason Falkner. De producer, arrangeur en technicus werkte bijna harder aan de plaat dan Soldaat zelf. De man is bekend van zijn werk met onder andere Aimee Mann en zorgde voor de 'groove' in de single Teenage View. "Hij heeft een soort ultimate coolness over zich, je praat met hem over XTC en Bowie." Aldus de gitarist.

In de studio draait hij een paar van zijn favoriete platen. Platen als Bibio een Engelse singer-songwriter die met samples en gitaarloopjes wonderschone popliedjes maakt. Zelf maakt hij meer melodieuze popliedjes, met een kop en een staart. "Ik maak thuis wel dingen die op Bibio lijken, maar dat druppelt af en toe de band binnen, in een andere vorm." In de toekomst wil hij wel wat meer funkie, soulvoller of zelfs dansbaarder muziek maken.

Met Do the Undo en nu onder zijn eigen naam doet Anne Soldaat het helemaal zelf, hij staat nu vooraan. "Dat is voor mij toch wel een soort overwinning," bekent de introverte muzikant. Dat introverte zat ook dwars bij de grote doorbraak van Daryll Ann. Die kwam niet, maar een trouw publiek had de band wel. Nog steeds trekt de oude garde fans trouw naar de optredens van Soldaat. Hij is daar blij mee en heeft er allerminst moeite mee dat zijn oude band telkens weer wordt aangehaald, zoals ook nu. "Ik ben trots op de muziek die we hebben gemaakt." En nog altijd maakt hij melodieuze pop/rock; "Daar ben ik toch wel verknocht aan geraakt."

Zondag 1 november staat Anne Soldaat in Tivoli de Helling met in zijn gelederen niemand minder dan Maurits Westerik op gitaar en Tim Easton in het voorprogramma. 3VOOR12/Utrecht geeft 2 x 2 kaarten weg, daarnaast doen we ook nog een exemplaar van 'In Another Life' cadeau. Wil je kans maken op een van deze prijzen, geef dan antwoord op de volgende vraag:

Wat heeft Anne Soldaat met Utrecht?


Stuur je antwoord met je contactgegevens voor vrijdag 30 oktober, 11.57 uur naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl onder vermelding van Prijsvraag Anne Soldaat TDH.

Beluister het hele interview met Anne Soldaat in de uitzending van Utracks van 14 oktober, waar hij ook nog twee bloedstollend mooie liedjes live ten gehore brengt.

Anne Soldaat
Tivoli de Helling
Zondag 1 november
Aanvang: 20.15
Entree: 13 euro