Roosbeef brengt intimiteit naar de Neude Roosbeef brengt intimiteit naar de Neude

Storybox en Roosbeef spelen het plein plat

, Tekst: Kevin Kosterman/ Fotografie: Bart Schalkwijk

Roosbeef brengt intimiteit naar de Neude

Storybox en Roosbeef spelen het plein plat

Tekst: Kevin Kosterman/ Fotografie: Bart Schalkwijk ,

Festival aan de Werf weet dit jaar een bijzonder sterk programma neer te zetten. Het aanbod van Nederlandse bands is dit jaar van bijzondere kwaliteit. Op dinsdagavond mocht het publiek op de Neude twee kwaliteitsbands uit Utrecht ontvangen. 3VOOR12/Utrecht recenseert voor u: Storybox en Roosbeef.

Storybox en Roosbeef spelen het plein plat

Een introductie van Storybox is eigenlijk niet meer nodig. De band is veelbelovend en dat blijkt al helemaal uit het feit dat Roger Bechirian (producer van onder andere Costello en the Undertones) het laatste album van de band heeft geproduceerd. Na een nacht vol onweer en een dag vol regen en een stormachtige wind, blijken de weergoden frontman Helge Slikker en zijn band goed gezind te zijn: een half uur voor het optreden breekt de lucht open en wordt de band door een halfvolle Neude onder een strakblauwe hemel verwelkomd.

Deze avond speelt Storybox een goede set, oude nummers worden afgewisseld met nieuw werk. De band verzorgt een goed optreden, alles klopt, van het ritme van de drums tot de gitaar-(of banjo)partijen. Heerlijke muziek waar je lekker bij in het gras kan liggen. Dat gras mist alleen, want we staan in het centrum van de stad naar een band te kijken. Een band die weliswaar perfect speelt, maar eigenlijk nooit iets heel erg spannends op het podium durft te doen. Zodoende is het publiek richting het einde ook minder op de band gefocust. Bang of onervaren is de band niet en ook de toegift van Johnny Cash wordt perfect ten gehore gebracht, maar ook voor dit nummer geldt: het klopt helemaal, maar ook nu boeit het niet.

Tien minuten eerder dan gepland komt Roos het podium op. Roosbeef is inmiddels een begrip. De roodharige barvrouw van De Bastaard staat er inmiddels om bekend altijd een perfect optreden te geven. Voor haar muziek geldt eigenlijk dat er geen middenweg is: je houdt ervan of je vindt het vreselijk. Het grappige is dat dit ook binnen één optreden kan gebeuren: je luistert naar een geweldig optreden, maar opeens ben je het helemaal zat. Toch is dat laatste vanavond niet het geval. Terwijl de muziek eerder geschikt is voor een klein poppodium, creëert Roos met haar mannen vanavond een sfeervolle intieme set onder het wakend oog van de roze pinguin.

Roos is direct en als toeschouwer weet je ook wat je aan haar hebt. Tijdens de toegift, waar ze een nummer ten gehore brengt op de harmonica, stopt ze halverwege. Het publiek was gaan meeklappen en ‘Hé, niet doen, zo kan ik me niet concentreren...’

Wie wat waar: Storybox en Roosbeef, Festival a/d Werf, dinsdag 26 mei.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht