Stoere derde editie van Klub Radar met verrassend goede acts Stoere derde editie van Klub Radar met verrassend goede acts

Met dank aan EuroSonic

, Tekst: Marcel Kamphuis / Fotografie: Anne Knispel

Stoere derde editie van Klub Radar met verrassend goede acts

Met dank aan EuroSonic

Tekst: Marcel Kamphuis / Fotografie: Anne Knispel ,

Hypereclectische mathcore met synthesizers van vijfmansband Rolo Tomassi uit Engeland, piepende electro van Errors uit Schotland, en uit Finland electropop van Le corps mince de Françoise en electroclash van Huoratron. Kortom: een vuige Klub Radar.

Met dank aan EuroSonic

Na lang wachten maakt de Helling zich opnieuw klaar voor Klub Radar. De tweemaandelijkse avond van Tivoli heeft geluk, met dank aan EuroSonic in Groningen zijn er namelijk veel hippe bandjes in het land. Klub Radar richt zich op rock, dance en indiebandjes die nu nog 'under the radar' zitten, maar binnenkort erop. Het doel is om vanavond het publiek het publiek te verassen met de muziek van morgen!

Met Hysterics als debuutplaat wist Rolo Tomassi zichzelf onmiddellijk onder de aandacht te brengen. Zoals de titel al doet vermoeden maakt de band erg hysterische muziek, dit alles voorgedragen door zangeres Eva Spence. Aangezien Klub Radar graag experimenteert met nieuwe namen is het vijftal vandaag uitgenodigd op deze clubavond. Dat het een vreemde eend in de bijt is doet gelukkig niet af aan hun enthousiasme.

Ze zien er misschien een beetje moe uit maar gaan alsnog met het volle percentage. De heren en dame weten vooral veel mensen te choqueren met hun chaotische mathcore. Dit wellicht doordat het publiek iets heel anders had verwacht; zo'n schattige dame met zo'n enorme stem blijkt moeilijk te accepteren. Wanneer je verder kijkt merk je dat de band erg goed in elkaar steekt en snap je waarom Klub Radar ze geboekt heeft. Het is even schrikken, maar de band uit Engeland gaat zeker ver komen dit jaar.

Voor de compleetheid komt Errors zanger Simon Ward na het eerste nummer met: “Wij zijn Errors en we komen uit Schotland”. Twee dingen die eigenlijk overbodig zijn. Dat de heren uit Schotland komen is duidelijk op te merken aan het accent en dat we met Errors te maken hebben, bewijst de instrumentele piepende electro. Hij voegt er tevens “wat betekent eigenlijk het woord stoer?” aan toe. Dit omdat een groep dronken studenten dit steeds aan het schreeuwen is. “We kennen wel Nederlands, maar dit stopt bij het woord swaffelen.”

De heren van Slagsmålsklubben hebben vorig jaar de poort naar minimale muziek opengezet en Errors doet er zijn voordeel mee. Opvallend zijn de live drums en gitaren, wat het in tegenstelling tot de eerder genoemde band geen saaie live presentatie maakt.

Hoewel het al diep in de nacht is hebben de laatste twee namen het meeste publiek om voor te spelen. In plaats van leeglopen, loopt De Helling juist voller en voller wanneer het later wordt. Dit heeft mede als gevolg dat tijdens de acts Le corps mince de Françoise en Huoratron er eindelijk wat gedanst wordt. Het feest stopt op zijn hoogtepunt en de brede line-up blijkt geen probleem voor de bezoekers. Utrecht heeft er een populair en geslaagd feest bij, dat is niet meer te ontkennen.


Gezien: Rolo Tomassi, Errors, Le corps mince de Françoise en Huoratron
Waar: Tivoli De Helling
Wanneer: 17 januari 2009

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht