Hollandse Nieuwe Stairs To Nowhere kloot half jaar aan één nummer Hollandse Nieuwe Stairs To Nowhere kloot half jaar aan één nummer

“Het is onze insteek om heel divers te klinken”

, Fiona Fortuin

Hollandse Nieuwe Stairs To Nowhere kloot half jaar aan één nummer

“Het is onze insteek om heel divers te klinken”

Fiona Fortuin ,

Stairs to Nowhere wist al door te dringen tot de landelijke media met hun optreden in Vredenburg, dat nu een bouwput is. Ze speelden op verboden terrein, dus kregen ze de gemeente op hun dak. Goede stunt, maar nu is het tijd om stil te staan bij de muziek. Stairs to Nowhere is Hollandse Nieuwe van deze Week.

“Het is onze insteek om heel divers te klinken”

Stairs to Nowhere kreeg eerst de gemeente op zijn dak en vervolgens de landelijke media. De band haalde het in zijn hoofd om tot drie keer toe in het oude Vredenburg te spelen, momenteel een bouwput waar niemand mag komen. Met hun stunts heeft Stairs to Nowhere zich laten gelden, nu doen ze dat ook met hun muziek. Stairs to Nowhere is Hollandse Nieuwe. In gesprek met drummer Tim Mooij.


WIE OF WAT IS STAIRS TO NOWHERE?
“Een Utrechts trio. We maken garagerock extraordinaire en bestaan ongeveer drie jaar. Het is onze insteek om zo divers mogelijk te klinken. We zoeken per lied naar een concept dat ons pakt. We ontwikkelen ons steeds verder, dus misschien komen we in de toekomst wel bij één stijl uit waar we ons goed bij voelen, maar nu is dat nog niet het geval. Je moet eens weten, we doen een half jaar over een nummer. Het is verschrikkelijk, we kloten er veel mee, nemen iets meerdere keren op totdat we echt de juiste vorm hebben.” 

VANWAAR DE NAAM?
“Ik liep eens langs een grote bouwput, waar ik alleen een trap zag staan. De naam kwam toen als een donderslag bij heldere hemel.”

3VOOR12 OORDEEL: 3VOOR12 moet zijn meerdere erkennen. Aan jullie eigen omschrijving `Music like a cat, ductaped to a burning violin´ valt niets toe te voegen.

“Dank je wel.”


KEUZES:


TIVOLI OF MUZIEKPALEIS
“Tivoli, maar dan na sluitingstijd als het half afgebroken is. Zo’n stunt als het optreden in een half afgebroken Vredenburg doen we vaker. We halen er inspiratie uit voor een veelzijdige hoop muziek.”

FOTOGRAFIE OF MUZIEK
“Ongetwijfeld muziek. Op onze site zie je veel foto’s door onszelf gemaakt, opgenomen in een verlaten fabriek in Lombok. Maar muziek is meer ons ding.”


WAAROM MAAK JE MUZIEK?
“Omdat ik het nodig heb. Nergens kun je zo ver ingaan als in muziek. Er zijn nog maar weinig echt persoonlijke, emotionele dingen die kunt doen in dit veilig door stoplichten afgebakende wereldje. Op het podium kun je alles eruit smijten, dat werkt zo bevrijdend.”

Stairs to Nowhere heeft een album uitgebracht, Adieu Delicate Atheist. 20 februari spelen ze in De Peppel in Zeist, in maart spelen ze verschillende keren in Utrecht. Check hun MySpace voor meer data.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht