Weekagenda week 51

Polvo, 3VOOR12/Utrecht Awards, Grote Amersfoortse Releasepartyshow en Corbelijn

Tekst: Marc van der Laan ,

Hoogtepunt van deze week is natuurlijk de uitreiking van de 3VOOR12/Utrecht Awards. Maar daarvoor en daarna vinden nog genoeg andere spannende shows plaats. Check ze uit!

Polvo, 3VOOR12/Utrecht Awards, Grote Amersfoortse Releasepartyshow en Corbelijn

Wanneer: woensdag 16 december
Wat: Dissonante indierock
Waar: Tivoli de Helling 
Wie: Polvo & Suimasen 

Waarom: Op MySpace kom je Polvo regelmatig tegen bij de invloeden van je favoriete gitaarbandjes. Dat zegt eigenlijk genoeg over de indruk die dit drietal uit North Carolina met hun dissonante maar tegelijkertijd melodieuze gitaarrock heeft nagelaten. Na een pauze van bijna tien jaar laten ze met hun nieuwe album ‘In Prism’ horen nog steeds relevant te zijn. Lees ook de mooie recensie in cut-up. Ook het Eindhovense Suimasen heeft na een lange pauze een nieuw album uitgebracht, 'Stay'. Vorige maand stonden ze nog in Club 3VOOR12/Utrecht (zie de video) en in 2010 zijn ze headliner in EKKO. Vanavond vormen ze de perfecte combinatie met Polvo. 

Wanneer: zaterdag 19 december 
Wat: 3VOOR12/Utrecht Awards 
Waar: EKKO 
Wie: I Am Oak, Good Dog Happy Man, Arts the Beatdoctor (+ guests) 

Waarom: Aanstaande zaterdagavond weten we eindelijk wie er in 2009 met de felbegeerde titels van meest veelbelovende Utrechtse artiest, beste Utrechtse muzikant, beste Utrechtse album, beste Utrechtse live-act en beste Utrechtse initiatief naar huis gaan! Voorafgaand aan de bekendmaking, wordt het publiek getrakteerd op spetterende optredens van I Am Oak, Good Dog Happy Man en Arts the Beatdoctor (+ special guests!). In de aankondiging zijn korte filmpjes te zien van de genomineerden in elke categorie. 

Wanneer: zondag 20 december 
Wat: Grote Amersfoortse Releasepartyshow 
Waar: De Kelder 
Wie: 50 Grams of Violence, Milkbar, Sander van der Hoorn 

Waarom: Een releaseparty is voor de band in kwestie een spannend gebeuren. Tijdens zo'n feestje komt als het goed is alle opgebouwde spanning tot ontlading. Drie Amersfoortse bands hebben bedacht dat een show waarin ze gezamenlijk hun debuutrelease presenteren waarschijnlijk nog beter werkt dan ieder voor zich. En zo kun je op zondag in De Kelder luisteren naar de rock en stoner van 50 Grams Of Violence, eigentijdse rock ’n roll van Milkbar en popsongs met een rauw randje door Sander van der Hoorn (die ook de EP van 50 Grams Of Violence heeft geproduceerd).

Wanneer: maandag 21 december 
Wat: Melancholische pop 
Waar: Hofman Café 
Wie: Corbelijn 

Waarom: In een jaar dat toch al veel goede Nederlandse releases heeft gezien dreigt het debuut van Corbelijn een beetje onder te sneeuwen. En dat zou jammer zijn want hun titelloze album staat vol met sobere, melancholische nummers. Een akoestische basis wordt hier en daar aangevuld met elektrische gitaar en toetsen. Het album is verschenen op het onvolprezen Dying Giraffe Recordings, ook verantwoordelijk voor de albums van Good Dog Happy Man (spelen zaterdag bij de 3VOOR12/Utrecht Awards) en één van onze grote Utrechtse helden Boy Ler. Als gratis kerstcadeautje kun je een album met tracks van een aantal bands van het label downloaden.