Weekagenda week 50 Weekagenda week 50

Garazie Beat Fest, Nuits de Paris, Triggerfinger en Bettie Serveert

, Tekst: Casper Sikkema

Weekagenda week 50

Garazie Beat Fest, Nuits de Paris, Triggerfinger en Bettie Serveert

Tekst: Casper Sikkema ,

In Kopenhagen staat op dit moment de toekomst van onze planeet op het spel. Een prima aanleiding om in Utrecht weer eens apocalyptisch hard te komen, masterstyle weetjewel. 3VOOR12/Utrecht gidst je ook deze week weer blindelings naar de hipste hoogtepunten uit het aanbod.

Garazie Beat Fest, Nuits de Paris, Triggerfinger en Bettie Serveert

In Kopenhagen staat op dit moment de toekomst van onze planeet op het spel. Een prima aanleiding om in Utrecht weer eens apocalyptisch hard te komen, masterstyle weetjewel.  3VOOR12/Utrecht gidst je ook deze week weer blindelings naar de hipste hoogtepunten uit het aanbod.

Wat: Garazie Biet Fest
Wie: Mark & The Spies, The No-Goods, Dead Elvis, The Peptones, Black Magic Six en Out of Sight
Wanneer: vrijdag 11 december
Waar: dB’s

Waarom: Er zijn mensen die dagelijks GeenStijl bezoeken in de hoop dat ze daardoor begrijpen wat al die gekwetste droeftoeters bedoelen als ze zeggen dat ons land ten onder gaat aan links!!!!!!! Tja. Slimmere mensen bezoeken dagelijks 3VOOR12/Utrecht. Wij op onze beurt bezoeken dagelijks de website van dB’s. Niet voor de vormgeving (daarvoor bezoeken we dan weer nalden.net), maar gewoon, omdat het onze vrienden zijn. En omdat onze vrienden zo nu en dan zo trefzeker formuleren dat we het alleen maar hoeven te herhalen om ook u te overtuigen. Over The No-Goods uit stad des verderfs Meppel schrijft de huisdichter van dB’s de volgende lovende woorden: "Stonden ook al op Primitive met hun atavistische garagebiet." Cool hè! Met lokale biethelden Mark & the Spies en nog veel meer vuig maar dansbaar bietgeweld, bent u gewoon een GeenStijllezer als u niet komt!

Wat: Nuits de Paris
Wie: Marina Celeste (Nouvelle Vague), DJ Guuzbourg, DJ Cherie
Wanneer: vrijdag 11 december
Waar: EKKO

Waarom: Een mens met wat artistieke ambities en een gezonde zucht naar drank vluchtte vroeger naar Parijs. Anno 2009 heeft een zorgvuldig en allesoverweldigend Anglo-Amerikaanse stortvloed de lichtstad van onze culturele radar verdrongen. Zonde, vinden Hans Heesen en Lillian Hak. Na een inspirerend bezoekje aan Parijs besloot Heesen dat Utrecht wel een bescheiden francofone renaissance kan hebben. Met Guuzbourg, bekend als die andere pleitbezorger van Franse muziek, en dj Cherie (Lillian Hak) als plaatjesdraaiers en het van Nouvelle Vague bekende zuchtmeisje Marina Celeste transformeert EKKO vrijdagavond voor even in een zwoele nachtclub. See you there, mates!

Wie: Triggerfinger, Drive Like Maria, Navel
Wanneer: zaterdag 12 december
Waar: Tivoli Oudegracht

Waarom: Triggerfinger was volgens Matthijs van Nieuwkerk de hardste band ooit in DWDD. Of Triggerfinger inderdaad harder is dan professionele hardkomers als Aux Raus durven wij te betwijfelen. Toch begrepen we zoals altijd direct wat Matthijs bedoelde. Van een frontman die eruitziet als een sympathieke aan lager wal geraakte Franse intellectueel, verwacht je niet direct een opwindende mix van The Masters of Reality, ACDC, Queens of the Stone Age, Deep Purple en nog een zooi andere heavy bands. Toch rocken de heren al sinds de zomerfestivals ieder intellectueel verlangen minutieus naar de verdoemenis. Naast deze geoliede Belgische beukmachine zal ook het Nederbelgische trio Drive Like Maria (goed voor een dampend uitverkochte show in EKKO onlangs) een driftige poging wagen uw haar uit model te blazen. Dus, heeft u een date en weet u na het derde kopje thee niet zo goed hoe u moet zeggen dat het ‘niet zo klikt’, geen paniek. Stel voor samen naar uw favoriete band te gaan en we garanderen u dat ze dat ‘niet zo klikken’ in rap tempo beaamt. Geen dank!

Wie: Bettie Serveert
Wannneer: zondag 13 december
Waar: EKKO

Waarom: Over Bettie Serveert zou Matthijs van Nieuwkerk ronkend zeggen dat het een Grote, Grote Band is. Om die uitspraak te staven aan harde, opwindende feiten wijzen we u graag op de website Hollands Glorie Op Pinkpop waar integraal de Pinkpopshows uit 1993 en 1995 zijn terug te zien. Gelukkig is Bettie Serveert (weer) springlevend en viert de Amsterdamse band binnenkort zelfs het twintigjarige jubileum. Dit feestelijke feit zal uiteraard uitgebreid gevierd worden. Afgelopen maand kwam er een nieuwe EP uit, begin volgend jaar een compleet nieuw album en in de zomer van 2010 volgt het voor In A Cabin With in Australië opgenomen album onder de naam Me & Stupid. Genoeg redenen om deze exclusieve try-out niet te missen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht