Deense invasie in Tivoli De Helling Deense invasie in Tivoli De Helling

The Asteroids Galaxy Tour bijna voorbijgestreefd door voorprogramma

, Tekst: Krista Jantowski / Foto's: Vincent Carmiggelt

Deense invasie in Tivoli De Helling

The Asteroids Galaxy Tour bijna voorbijgestreefd door voorprogramma

Tekst: Krista Jantowski / Foto's: Vincent Carmiggelt ,

Afgelopen woensdag trad in een afgeladen Tivoli De Helling The Asteroids Galaxy Tour op. Frisse retropop uit Denemarken die de winter even doet vergeten. Het voorprogramma werd verzorgd door het eveneens Deense Giana Factory. Beide bands lieten zien wat de Scandinavische indie-scene te bieden heeft in een post-Barbie Girl tijdperk.

The Asteroids Galaxy Tour bijna voorbijgestreefd door voorprogramma

Tivoli de Helling stroomt langzaam vol met een opmerkelijk jong publiek terwijl Giana Factory de jongens en meisjes vermaakt die keurig op tijd zijn. Spijtig voor de laatkomers, want Giana Factory is een verrassend goed voorprogramma. De drie Deense dames spelen minimalistische elektropop met een hoog percussiegehalte en een ietwat donker geluid. Helaas verlaten de dames na een korte set het podium, maar gelukkig is Giana Factory zo'n voorprogramma waar je ongetwijfeld meer van gaat horen.

Het hoofdprogramma volgt. Het Deense duo Mette Lindberg (zang) en Lars Iversen (basgitaar en toetsen) vormen de kern van The Asteroids Galaxy Tour. Live worden ze bijgestaan door een saxofonist, trompettist, gitarist en drummer die samen het vintage swinggeluid produceren dat ook voor Mark Ronson al succesvol is gebleken. Maar waar Ronson de hulp inroept van zijn muzikale vriendjes om voor wat variatie in zang te zorgen, schieten de Denen tekort. Nummers als ‘Lady Jesus’, ‘Push The Envelope’ en ‘Bad Fever’ vloeien geruisloos in elkaar over en ook debuutsingle 'The Sun Ain't Shining No More’ verdwijnt onopgemerkt tussen de rest.

Het nummer ‘Around the Bend’, bekend van een Iphone commercial, zorgt voor een tijdelijke opleving onder het jeugdige publiek. Dat dat publiek ietwat verveeld is, blijkt wanneer je kijkt naar het aantal mensen dat het concert beleeft door het scherm van hun eigen mobiele telefoon. En dat terwijl het debuutalbum 'Fruit' een feestje suggereert! Helaas. Wel wordt ook nieuw materiaal gespeeld. Iets minder Mark Ronson, iets meer MGMT. Het is een welkome verrassing die helaas te kort duurt. Zangeres Mette, een kruising tussen Blondie en Tinkerbell, geeft met haar kinderlijke stem en onschuldige verschijning iets eigens aan het geheel. Maar op muzikaal gebied verveelt The Asteroids Galaxy Tour helaas al snel en doet zelfs een beetje terugverlangen naar het veelbelovende voorprogramma.

Gezien: The Asteroids Galaxy Tour & Giana Factory, woensdag 2 december 2009 @ Tivoli De Helling

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht