Reserveer nu voor Club 3VOOR12/Utrecht op 27 november Reserveer nu voor Club 3VOOR12/Utrecht op 27 november

Met optredens van Furlong, Lightwires en Tipi800

Reserveer nu voor Club 3VOOR12/Utrecht op 27 november

Met optredens van Furlong, Lightwires en Tipi800

Donderdag is het weer tijd voor een nieuwe editie van Club 3VOOR12/Utrecht. Met optredens van Furlong, Lightwires en Tipi800. Tevens de laatste reguliere Club van dit jaar. In december presenteert 3VOOR12/Utrecht in samenwerking met Snowstar een speciale Kerstclub. Hou zaterdag 27 december in je agenda alvast maar vrij.

Met optredens van Furlong, Lightwires en Tipi800

Furlong is niet alleen een lengtemaat, het is ook de naam van een Utrechts kwartet dat akoestische, folky luisterverhaaltjes schrijft. Het viertal werd ruim een jaar geleden opgericht door Ramses Singeling en Maarten Fischer. Kort nadat vocalisten Stefan Saalmink en Marte Schallenberg aan de bezetting waren toegevoegd verscheen de eerste EP ‘Stares and Glances’. De gedrevenheid waarmee de band muziek maakt bleek wel toen die EP in september van dit jaar al gevolgd werd door een eerste full-length; ‘Watch the Play’. Pakkende popliedjes, geïnspireerd door Midlake, Death Cab for Cutie, Iron and Wine en Sufjan Stevens.

Lightwires is de nieuwste loot aan de Utrechtse indieboom. In de Winston in Amsterdam presenteerde de band deze maand vol trots haar debuut ‘Last Night Electric’.Vanavond zijn ze voor het eerst in dB’s te zien. On-Nederlandse indie met elektronica ;een band om in de gaten te houden.

‘Last Night Electric’ is nu in z’n geheel te horen op de Luisterpaal.

Eveneens uit Utrecht is Tipi800. Deze negenkoppige (!) band, met ex-muzikanten uit Gellybooty en Superfly TNT, maakt robuuste bunkerfunk: een ijzersterke mix van funk, soul en hiphop. Bas, drums, gitaar, scratches en toetsen worden bespuugd door de lijnen van de maniakaal energieke rapper Prof. Barabas. Met deze typische ‘Utrecht sound’ knalde de band eerder in Tivoli de Helling, meerdere malen in het SJU en zelfs in Revenge aan de Vredenburg…. gegarandeerd een dansende uitsmijter van deze club!

Waar wacht je op? Reserveer zo snel mogelijk!
Donderdag 27 november 2008
dB’s, Cartesiusweg 90A Utrecht
Aanvang: 21.00 uur
Entree: gratis, wel reserveren, via club@3voor12utrecht.nl

http://www.last.fm/event/760056

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht