Club 3VOOR12/Utrecht: de funk hield niet meer op Club 3VOOR12/Utrecht: de funk hield niet meer op

Furlong, Lightwires en Tipi800 zorgen voor meest hilarische club ooit

, Tekst: Anne Broekman / Foto's: Gerben Schmidt

Club 3VOOR12/Utrecht: de funk hield niet meer op

Furlong, Lightwires en Tipi800 zorgen voor meest hilarische club ooit

Tekst: Anne Broekman / Foto's: Gerben Schmidt ,

Concertavonden zijn mooi, meeslepend, dansbaar of strontvervelend, maar zelden eindigen ze in zo’n uitzinnig soms zelfs hilarisch feest als de november editie van 3VOOR12/Utrecht. Lees hier het fotoverslag en maak het mee!

Furlong, Lightwires en Tipi800 zorgen voor meest hilarische club ooit

Concertavonden zijn mooi, meeslepend, dansbaar of strontvervelend, maar zelden eindigen ze in zo’n uitzinnig soms zelfs hilarisch feest als de november editie van 3VOOR12/Utrecht. Furlong zorgt voor een rustig en gezellig begin, Lightwires blijkt een ruwe diamant en Tipi800 steekt allen naar de kroon met een dampend funkend feest waar geen einde aan komt. 

Dat belooft wat voor de volgende editie, 27 december staat dB’s namelijk in het teken van een, met Snowstar Records samen georganiseerde kerstclub. Houd de site dus scherp in de gaten voor meer details. Eerst nu nog even terugblikken op de laatste uitzinnige editie. 

Furlong kwam dit jaar nog met een complete langspeler ‘Watch the Play’ en brengt vanavond een deel daarvan ten gehore. De liedjes, over ex-vriendinnen, de dood en ander leed, zorgen allerminst voor een zware, donkere sfeer. De tafeltjes staan voor het podium en eigenlijk klinkt Furlong daardoor extra gezellig. Hier en daar is de uitvoering een beetje rommelig, maar de meerstemmige koortjes zijn telkens weer loepzuiver en dat maakt het aangenaam luisteren. Dat het niet te zwaar op de maag ligt, komt ook door het bonte aanzicht van band. Frontman Ramses Singeling ziet er geweldig uit in folky cowboyblouse met herenhoed. Maar vooral de droge soms zelfs humoristische zelfrelativering van Singelings teksten. Check voor diezelfde humor ook hun videoclip van California Can Wait.

Tweede band Lightwires debuteerde ook al dit jaar (deze maand zelfs) met ‘Last Night Electric’, nog altijd te horen op de luisterpaal. Deze band is voor tweederde Amerikaans en eenderde ‘gewoon’ Nederlands. De muziek klinkt eclectisch, de invloeden van TV on the Radio, Arcade Fire en ander indieschmindie bands zijn hoorbaar. Lightwires is een ruwe diamant, talent is er zeker maar op het podium mag het nog voller en strakker. Op zijn sterkst zijn deze jonge honden in hun meer up-tempo recht-toe-recht-aan rocknummers.

Afsluiter Tipi800 is er een om niet snel te vergeten. Dat komt eigenlijk niet eens door de muziek zelf. De cross-over funk met hiphopinvloeden is al vaker en zeker origineler gedaan. Misschien zelfs al door de muzikanten zelf, afkomstig uit bands als Gellybooty en/of Superfly TNT. Toch heeft deze band ‘iets’, meer dan gedegen, solide en vooral strakke funk met frontman, rapper Prof. Barabas. Het plezier waarmee deze band een tegen twaalven steeds leger wordend dB’s betovert werkt aanstekelijk. Barabas flowt moeiteloos en zijn ADHD-podiumact is bij vlagen hilarisch. Hilarisch wordt het helemaal wanneer number1 fan met bijpassend T-Shirt van een bouwbedrijf uit Bilthoven het podium op klimt. Stomdronken blijkt hij een compleet nutteloze, maar oh zo geestige toevoeging aan het feestelijke geheel. Gastrapper Ricky(double)D heeft het soort hoge stem van een Beastie Boys nerderigheid. Ze gaan uit hun dak, zelfs wanneer het tegen een uur aanloopt gaat het feest nog door. Langzamerhand druppelen alle muzikanten het podium af, tot alleen de drummer nog overblijft om nog een sterk staaltje beatboxen als toegift weg te geven. En dan is het toch echt afgelopen.


Club 3VOOR12/Utrecht, met Furlong, Lightwires en Tipi800
Gezien: dB’s, donderdag 27 november 2008

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht