3VOOR12/Utrecht weektips: Le Guess Who, Club 3VOOR12/Utrecht, General Mindy

Week 48: Glorious Staircase Songwriter Show en Badmintone Night.

Tekst: Casper Sikkema ,

Spraken we vorige week al over pure verwennerij, deze week kunnen we vrijwel elke avond op pad voor kwaliteitsmuziek. Jawel, in deze bitter koude tijden zorgen de Utrechtse popzalen weer goed voor het naar innerlijke verwarming hongerende volk. Dank daarvoor jongens! Gepast sluiten wij dan ook bij deze gulle sfeer aan en trakteren u in deze weekagenda op een heuse prijsvraag. Feest!

Week 48: Glorious Staircase Songwriter Show en Badmintone Night.

Spraken we vorige week al over pure verwennerij, deze week kunnen we vrijwel elke avond op pad voor kwaliteitsmuziek. Jawel, in deze bitter koude tijden zorgen de Utrechtse popzalen weer goed voor het naar innerlijke verwarming hongerende volk. Dank daarvoor jongens! Gepast sluiten wij dan ook bij deze gulle sfeer aan en trakteren u in deze weekagenda op een heuse prijsvraag. Feest!

Wat: Le Guess Who

Wie: Melissa Auf Der Maur, Fred Eaglesmith, Jana Hunter, Beach House, The Stills, e.v.a

Waarom: Een paar voorbeelden: ‘Project Le Guess Who’ zet in drie uur tijd vier muzikanten bij elkaar. Het doel: iets moois. Simon Angel, de gitarist van Patrick Watson en Erika Alexandersson van Loney, Dear krijgen bij deze toch niet geringe opdracht versterking van ‘local heroes‘ Kyteman en Daniel Rose (gitarist/bassist van C-mon en Kypski). Wij gokken erop dat het ze wel zal lukken. Het resultaat is te zien als voorprogramma van Melissa Auf Der Maur. De Canadese undergroundheldin komt na gedoe met haar label volgend jaar met een nieuw album en doet tijdens haar bescheiden bezoek aan Europa (nog drie andere optredens) ook Utrecht aan. In haar spoor vinden we louter Interessante Namen. Hrsta, Fred Eaglesmith, Katie Stelmanis, Cryptopsy, Beneath the Massacre, Dragons of Zynth, Beach House, Jana Hunter, Think about Life, Land of Talk, torngat, Elfin Saddle, The Mole, Fairmont, Pan/tone

Waar: Ekko, Tivoli Oudegracht, Tivoli de Helling

Wanneer: van donderdag 27-11 t/m zondag 30-11

 

Wat: Club 3VOOR12/Utrecht

Waarom: Omdat Furlong prachtige liedjes maakt, Lightwires een van de meest interessante nieuwe Utrechtse bands is (check het na op de luisterpaal!) en Tipi800 alleen al om het feit dat ze met z’n negenen zijn. En omdat het de Club is natuurlijk, altijd gezellig.
Waar: dB’s, Cartesiusweg 90A Utrecht
Wanneer: Donderdag 27 november
 
Wat: BMT Night

Wie: Badmintone Records viert zo nu en dan feestjes waarop de goede smaak welig tiert. Deze keer zullen de luisteraars vast naar adem happen (van ontroering) bij Bela Emerson, Soccer Comitee en Jan & Romke Kleefstra.

Waarom: Recensenten schijnen te beweren dat je, mocht je over je leven in succesvolle termen willen spreken, Bela Emerson minstens een keer moet hebben gezien. Nou ja, daarom dus. Eigenlijk klinkt het project van Jan & Rome Kleefstra minstens zo veelbelovend. Friestalige poëzie in combinatie met sobere, eenvoud als uitlaatklep voor de drukte en het lawaai. Net als derde act van de avond werkt het duo samen met alom gewaardeerde Machinefabriek. Wij zitten in elk geval vooraan.

Waar: De Kargadoor

Wanneer: Vrijdag 28 november

  

Wie: General Mindy, The Cohens, I Am a Kungalo en The Golden Receivers
Wat: prijsvraag            
Waarom: Belgenpop, we raken er niet naar uitgeluisterd. Een van de hoogtepunten op de vorige editie van de Beschaving was zonder twijfel het weerzien met Das Pop. General Mindy doet soms aan Das Pop denken, maar heeft ook associaties met dEUS, Millionaire, Mintzkov en Evil Superstars denken. Zowat alle opwindende band van onze zuiderburen. Daarnaast ook zeker de moeite waard: The Cohens (notoire orgelrock), en het podiumdebuut van I Am A KUngaLO(melancholie, pop, folk) uit Utrecht.
Waar: dB’s, Cartesiusweg 90A Utrecht
Wanneer: Zaterdag 29 november 

 

Wat: Glorious Staircase Songwriter Show

Waarom: Heb ik u al eens verteld dat I Am Oak een van mijn favoriete Utrechte singer-songwriters is? De laatste keer dat ik hem zag was op een huiskamerfestival van The Subhuman. Later die avond speelde Bonne Aparte in dezelfde huiskamer een oorverdovende set waarop het feest ontaarde zoals een feest hoort te ontaarden als daarvoor ook al We Love People in Bearsuits, Guineverre Leaves en Florida Snow alles hebben gegeven. Daarvoor dus, speelde I am Oak. De avond was nog van spreekwoordelijk onbevlekt karakter en de oprechte verwondering lag op onze gezichten te lezen. Prachtige, beklemmende liedjes. I am Oak, daarom dus. Maar ook: U heeft toch al wel ‘Idiots’ van Moi, le voisin aangeschaft? De optredens in de agenda van het kwartet staat verontrustend leeg. Reden temeer om uw zondagmiddag eens nuttig te besteden door een verlichtende onderdompeling in de Utrechtse vijver van talent.

Waar: Eigenhof 17. Bij Oudegracht 362, steegje in linksaf na 10 meter weer linksaf het hofje in.

Entree: 5 euro
Wanneer: zondag 30 november, aanvang 15:00. Soep en broodjes zijn gratis, drankjes moet zelf meegenomen worden.
PRIJSVRAAG
Wil jij gratis naar General Mindy? Dat kan. Stuur je antwoord voor vrijdag 28 november door aan prijsvraag@3voor12utrecht.nl en wellicht win jij de 2x2 gratis kaarten.
De prijsvraag luidt: Welke bekende Belgische muzikant (denk Sukilove, Metal Molly) produceerde het debuutalbum ‘Delusions of Grandeur’ van General Mindy?