Weekagenda week 51

Solo, De Jeugd van Tegenwoordig, The Thermals, Lo-Friday en het Weekend van het Kippenvel

Tekst: Casper Sikkema ,

De weekagenda van week 51 met de albumpresentatie van Solo, De Jeugd van Tegenwoordig (met prijsvraag!), The Thermals, Lo-Friday en het afscheid van het Weekend van het Kippenvel.

Solo, De Jeugd van Tegenwoordig, The Thermals, Lo-Friday en het Weekend van het Kippenvel

De weekagenda van week 51 met de albumpresentatie van Solo, De Jeugd van Tegenwoordig (met prijsvraag!), The Thermals, Lo-Friday en het afscheid van het Weekend van het Kippevel.


Wie: The Thermals
Wat: razende Indierock met garagefeel

Waarom: The Thermals in Ekko: dat moet haast wel een overweldigende ervaring worden. Rechtdoor beuken de liedjes van The Thermals de juiste richting in. Hard, venijnig en altijd catchy. Dat wordt beuken.

Wanneer: woensdag 17 december
Waar: Ekko


Wie: Solo
Wat: albumpresentatie 'Before we Part'

Waarom: Matthijs van der Ven schreef in zijn recensie over het nieuwe album dat 'Before We Part' meer ademt en meer dynamiek en afwisseling tussen uptempo en langzame liedjes bevat. "Het is spannend, houdt alert als een goede thriller. Geen duistere, want de sfeer en teksten van dit album zijn positiever dan ‘Songs and Sounds’ en ‘Solopeople’. Kon een geraakte luisteraar met het vorige album vooral heerlijk wegzwijmelen in eenzaamheid of verdriet, Flamman antwoordt nu met liedjes vol troost en hoopvolle verhalen."

Wanneer: zaterdag 20 december
Waar: Tivoli de Helling


Wie: De Jeugd van Tegenwoordig
Wat: hiphop met beats
Waarom: De Jeugd, ook wel bekend als de hardste bazen van de Randstad, gaven de liefde op Lowlands door zoals alleen zij dat kunnen. Bezield met een nieuwe en vooral trancedente vorm van postmoderne liefde was het nog nooit zo licht in onze donkere hartjes. Al kan dat natuurlijk ook aan de goede pillen hebben gelegen. En de zon. En de mooie kleren van Wiwa. Enfin, De Jeugd in de stad, dat wil je gewoon niet missen.

Gelukkig geven wij twee kaarten weg voor de show van volgende week dinsdag. Beantwoord de onderstaande vraag voor zaterdag 20 december door een mail te sturen naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl.

Vraag: Wie van de drie van De Jeugd van Tegenwoordig is jouw held? Stuur je gemotiveerde antwoord op!

Wanneer: donderdag 18 december & dinsdag 23 december
Waar: Tivoli Oudegracht


Wie: Rauncher Launcher, Oliver Oat, Pino Plaza
Wat: Lo-Friday

Waarom: Een van de leukste nieuwe undergroundinitiatieven van dit jaar is Lo-Friday in de Kargadoor. Ook deze week zijn er drie redenen (met uitroepteken!) om eens langs te lopen. Rauncher Launcher zal onder andere zijn culthit 'Randy Motherfucker' komen voorzingen. Dit soloproject van Gibson Houwer (o.a. Lost Bear) heeft alles in zich om de zo gedevalueerde term 'legendarisch' uit het slop te trekken. Gibson heeft daarbij ook nog eens een mooie baard. Reden twee is Pino Plaza. Hij is groot en sterk maar heeft ook een klein hartje. Gevoelige liedjes dus, met inzichten en een zen-gevoel. Eerlijke liedjes om stil van te worden. Oliver Oat is reden drie!

Wanneer: vrijdag 19 december
Waar: De Kargadoor


Wie: Johan, Roosbeef, El Pino and the Volunteers en The Group
Wat: Weekend van het Kippenvel

Waarom: Alle liedjesliefhebbers verzamelen! Dit weekend komt er een definitief einde aan het Weekend van het Kippenvel. Zoek uw zielsverwanten dus nog een keer op, huil eens in een kring en luister vervolgens naar Kippenvelhelden als Johan en Roosbeef.

Wanneer: zaterdag 20 december en zondag 21 december
Waar: Ekko