Tourverslag Paper Tiger

lees hier de verhalen van Paper Tiger op tour deel 2

Tekst: Paper Tiger ,

Een uitgedund Paper Tiger tourde door Oostenrijk, Italië en Duitsland. Lees hier deel II van het tourverslag.

lees hier de verhalen van Paper Tiger op tour deel 2

Bologna 30 november

Dit is onze vierde dag in Italië alweer. 

Omdat we op de 27e geen showtje hadden zijn we een dag eerder naar Bologna gegaan. Daar konden gelukkig al terecht. We konden slapen in de backstage-ruimte, waar drie Ikea slaapbanken stonden, die identiek waren aan die van Chris. Hij ging zich bijna thuis voelen daar... Eigenlijk hebben we ons daar trouwens echt wel een beetje thuis gevoeld omdat we door het slechte weer daar veel binnen waren. Wel jammer, omdat we graag op ons vrije dagje even goed Bologna wilden checken. Maar toch nog wel redelijk wat gezien. 's Middags een radioshow gedaan. Erg grappig dat na het beantwoorden van de vragen alles nog even wordt vertaald voor de luisteraar. Volgens mij heeft Mike het trouwens wel gehad met de vragen over Jeremy Gara (Arcade Fire) en Maritime de hele tijd. Het optreden was erg leuk. Het was een behoorlijke grote tent en het geluid was er dik voor elkaar. De laptop gebruiken we niet meer. Elk bandlid van Snailhouse drumt nu een liedje bij ons. Wij, op onze beurt, zingen nu een liedje met Snailhouse mee. 's Avonds na het optreden is er disco met coole muziek! Heel veel sixties waar iedereen flink van uit zijn plaat gaat. Als rond vier uur iedereen de deur uit is, staat de bar volledig tot onze beschikking. Iets wat we natuurlijk flink hebben misbruikt. Even wat interessante mixjes uitgeprobeerd en dit ook zeker de volgende dag gevoeld. Gisteren op het MEI (meeting etichette indipendenti) festival gespeeld in Faenza. Een soort Noorderslag voor Italiaanse alternatieve muziek. Veel seminars en stands van labels en boekingskantoortjes. En natuurlijk allemaal bandjes. We hebben ook de band van onze Italiaanse gastheer Jonathan gezien ' A Classic Education '. Een soort van Italiaanse versie van Arcade Fire, erg tof en strak. De band komt voort uit Settlefish (Deep Elm). Gisteren heerlijk traditioneel Italiaans gegeten in een middeleeuws restaurant en daarna geslapen bij de moeder van Federico (drummer ACE). Zij heeft een bed & breakfast appartement midden in Bologna. Uitstekend geslapen. Zometeen vertrekken we naar Modena.   
 
 
Gottingen, 2 december

Vanochtend zijn we opgestaan bij Floh thuis (ex-drummer van Clueless), een goede vriend uit Enschede. Hij woont nu met zijn vrouw en mooie dochtertje in Regensburg. Even naar de kerstmarkt geweest om gluhwein met amaretto te drinken en de dom bekeken. We spelen vanavond in een kelder in Gottingen waar de muren bedekt zijn met aluminiunfolie. Een beetje chaotisch aangezien we last minute te horen krijgen dat we geen "soundperson" hebben. Het voelt een beetje als een repetitiehok, maar dan groter. Tijdens de soundcheck druppelen de mensen binnen en uiteindelijk zijn er 150 man! Veel cd's en shirts verkocht. funny: Jorrit heeft ook een paar cd's gesigneerd. Na het optreden vroeg naar bed gegaan.

Utrecht - Bonn, 6 december

Jeuj! Back in Uttie. De mensen van ACU weten altijd heerlijk te koken....tasty! Het was erg gezellig om Temy's huisgenootjes (weer) te zien. Een beetje jammer dat tijdens deze tour eigenlijk alle optredens in Nederland zeer matig worden bezocht. Waarschijnlijk is iedereen sinterklaas aan het vieren. We hebben in elk geval heerlijke boerenkool deluxe bij Marita (mama van Chris) gehad en the asian specialities bij de Phemmetjes. Bij Marita kwam Sinterklaas zelfs met een cadeautje voor iedereen!

Zaterdag "on to Bonn!" Zowel Paper Tiger als Mike van Snailhouse zijn goede vrienden van de organisatoren hier: Inga, San en Basti. Zij vormen samen  ' The Livingroom Society ' en doen eigenlijk een beetje wat Beep Beep doet met Vette Analoge Shit avonden, maar dan in Bonn dus.

De avond is een succes en staat zeker in de top 3 van beste shows tijdens deze tour. De mensen hangen met de benen uit de Kult 41 en als toegift hebben we met beide bands nog een uurtje 60's covers gedaan. Peter: "Die all of ya hippiescums!!!!"


Zutphen - Munster , 8 december

Vanavond ons laatste optreden met Snailhouse in de Willemeen te Arnhem gespeeld....boehoe...dat was het dan. De avond was wel heel erg gezellig. We speelden met een lokale singer/songwriter Nienke Deiters en gelukkig had ze haar fanclub, opa's en oma's inclusief, meegenomen. We slapen bij Jorrit in Zutphen. En eindelijk......eindelijk gaan we met z'n allen 'The Big Lebowski ' kijken. Snailhouse heeft in hun set 'The Man In Me' van Bob Dylan gegooid dus was deze film de beste afsluiter voor de tour. "No you're not wrong, you're just a fucking asshole!"

Morgen wordt een lange dag: de jongens naar Schiphol brengen en daarna al het gehuurde spul terug brengen naar Alphen a/d Rijn en Utrecht om vervolgens om 18:00 in Münster te zijn. We spelen daar in Gleis 22 in het voorprogramma van Murder By Death (vagrant), een band waar we beide groot liefhebber van zijn.

Mike: "We'll see you guys next year when you tour Canada" . Tja waarom niet? Zou vet zijn.....