Club 3VOOR12/Utrecht kersteditie

5 bands, 5 releases en een fototentoonstelling

Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Alsof je nog niet genoeg cadeautjes hebt uitgepakt met de feestdagen, komt 3VOOR12/Utrecht met een flink feest op derde kerstdag: Het vijfjarig jubileum van Snowstar, een lawine van releases en alle hoogtepunten van het muziek jaar in beeld gebracht door onze fotografen. Redenen genoeg voor een heuse Kerst Club3VOOR12/Utrecht.

5 bands, 5 releases en een fototentoonstelling

Het Utrechtse label Snowstar bestaat vijf jaar. Vijf Utrechtse bands komen met een release. Het is weer het einde van de maand. Het is kerst. Redenen genoeg voor een heuse Kerst Club3VOOR12/Utrecht. Georganiseerd door 3VOOR12/Utrecht en Snowstar Records. Een avond met een gevarieerd programma; van alt. country tot indiepop tot singer-songwriters. Dus kom 27 december derde kerstdag vieren in dB's!

Grapes of Grain presenteert vanavond haar eerste full-length ‘It Slowly Fades’. De indiepop/alt. Country band rondom Alexis Vos begon ooit als een projectje, maar is inmiddels uitgegroeid tot een vijfkoppige band. Na de release van twee EP’s  werd deze zomer in diverse oudelijke huizen, luisterend naar Ryan Adams en Okkervil River, met hulp van onder andere Noël (Sennen) en Charlot (I Kissed Charles) het debuut opgenomen.

Stefan Breuer (alias The Subhuman) vond deze zomer de tijd om naar Bordeaux te reizen om een aantal nieuwe nummers te voorzien van gastvocalen door zijn favoriete band Calc. Dit resulteerde in de 7" Sur La Route. Deze is vanavond helaas nog niet verkrijgbaar maar wel alvast te bestellen. Minder uitbundig, maar wel romantischer dan voorheen. Twee dagen voor een show in Norwich (UK) vanavond ook met begeleidingsband.

Nieuwste aanwinst van Snowstar, Kensington wordt omarmd door 3FM en is volop bezig door te stoten naar de top. Hun nieuwe EP 'Youth' geeft alvast een voorproefje van hun volgend jaar te verschijnen debuutalbum. Komt dat zien voor ze dB's zijn ontgroeid.

Guinevere Leaves speelt een mix van old school indie en jaren negentig emo met een vleugje americana. Deze jonge band met ex-leden van oa Findel, the Monotones en Next Eleven is klaar om zijn eigen muzikale voorkeuren weer op de kaart te zetten. Of in ieder geval om goed van de kaart te raken terwijl ze het proberen. Vanavond presenteren ze hun debuut 'Close'.
 
Liefhebbers van bands als A Perfect Circle kunnen hun hart tenslotte ophalen bij Florida Snow. Het is een band van weinig woorden, voor wie nieuwsgierig is: het debuutalbum is te beluisteren op hun Hyves pagina.

Naast deze optredens vindt vanavond ook de officiële opening van de fototentoonstelling van 3VOOR12/Utrecht plaats. Samenstellers Jorg Roosma en Martijn Zuidweg hebben aan de hand van een selectie aan foto’s een overzicht proberen te geven van de muzikale rijkdom van Utrecht. Deelnemende fotografen zijn Tim van Veen, Reinier Asscheman, Irene Hadiprayitno, en Martijn Zuidweg en Jorg Roosma zelf.

Bezoekers worden getrakteerd op kerstige hapjes en drankjes en er is voor iedereen een klein kerstcadeautje! Genoeg redenen om te komen? Dan zien we je graag!

Kerstclub 3VOOR12/Utrecht (i.s.m. Snowstar Records)
Zaterdag (!!) 27 december 2008
20.30 uur
dB’s, cartesiusweg 90A
Utrecht