3VOOR12/Utrecht blikt terug met Maurits Westerik

"Na bezinning en hard werken was ‘New’ een mooi antwoord op de vraag hoe GEM precies verder moet."

Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Maurits Westerik, zanger van GEM: "Mijn persoonlijke hoogtepunt was de release van onze plaat ‘New’, in april dit jaar. Precies een jaar geleden waren we in Riga om de plaat op te nemen en als ik terugkijk ben ik erg blij met die plaat en de nieuwe stap die we daarmee maakten. Na bezinning en hard werken was ‘New’ een mooi antwoord op de vraag hoe GEM precies verder moet."

"Na bezinning en hard werken was ‘New’ een mooi antwoord op de vraag hoe GEM precies verder moet."

Maurits Westerik, zanger van GEM, blikt terug op 2008.

Wat is je persoonlijke muzikale hoogtepunt van 2008?
Mijn persoonlijke hoogtepunt was de release van onze plaat ‘New’, in april dit jaar. Precies een jaar geleden waren we in Riga om de plaat op te nemen en als ik  terugkijk ben ik erg blij met die plaat en de nieuwe stap die we daarmee maakten. Na bezinning en hard werken was ‘New’ een mooi antwoord op de vraag hoe GEM precies verder moet. Lowlands was wat dat betreft een stempel op het werk. We speelden op eigen kracht die tent vol, dat voelde als een bevestiging.

En wat je muzikale dieptepunt?
2008 had niet echt dieptepunten, het is vooral een erg positief jaar geweest waarin ik drie platen heb gemaakt. ‘New’ met GEM, maar ook de te gekke samenwerking met The Group en The Giants of Húsavík. Waar ik de tijd vandaan heb gehaald! Het was ook zeker geen dieptepunt dat we niet elke zaal waarin we speelden uitverkochten. Dat we het afgelopen jaar zo weinig in Utrecht hebben gespeeld, vind ik wel jammer. Volgend jaar komt dat zeker goed. Nadat we onlangs bij de Song van het Jaar in Desmet hebben gespeeld en nog een onbevredigend gevoel hebben, door te willen gaan, hebben we besloten volgend jaar een nieuwe tour te doen. Voor de zomer spelen we zeker weer in Utrecht!

Wat is je favoriete Utrechtse release van 2008?
Roosbeef; de verrassing van het jaar. Opeens was die plaat er en een mooiere jaarafsluiter dan ‘Ze Willen Je Hond Wel Aaien, Maar Niet Met Je Praten’ kan ik me niet bedenken.

Wat is dé Utrechtse act van 2008, en waarom?
Landelijk gezien is dat toch wel GEM, denk ik. We hebben Utrecht goed vertegenwoordigd. Van de Elle-Girl tot NRC.next, we hebben overal ingestaan. Op één bij Kink FM en drie hits bij 3FM, dat ging heel goed. Steen ging ook hard dit jaar.

En dé Utrechtse act van 2009?
Roosbeef. Afgelopen zaterdag verkocht ze in Plato dertig platen, dat is veel! Maar ook Pop Savs. Zij stonden op het Weekend van het Kippenvel maar ik kon ze helaas niet zien. Het klinkt op de MySpace in ieder geval te gek. Er is zoveel talent in Utrecht!

Wat is je favoriete concert in Utrecht geweest het afgelopen jaar?
Triggerfinger afgelopen maart in EKKO. Door het vele spelen heb ik weinig kunnen zien dit jaar, dat is het nadeel daarvan. Ik heb ook erg genoten van The New York Dolls in de Helling.

Wat was je favoriete concert van een Utrechtse act in 2008?
The Girls, zij zijn het afgelopen jaar een paar keer met ons mee geweest.