3VOOR12/Utrecht blikt terug met Jeroen Boekhorst

"Steeds meer mensen lijken door te krijgen dat je in dB's moet zijn voor de nieuwste en spannendste bands in allerlei genres."

Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

3VOOR12/Utrecht werpt een blik op het afgelopen muziekjaar met Jeroen Boekhorst, programmeur van dB's. Hij deelt onder andere met ons wat hij ervaren heeft als muzikale hoogte- en dieptepunten in 2008. "Ik heb het gevoel dat de Utrechtse muziekscene wel wat heeft ingeboet het afgelopen jaar."

"Steeds meer mensen lijken door te krijgen dat je in dB's moet zijn voor de nieuwste en spannendste bands in allerlei genres."

3VOOR12/Utrecht werpt een blik op het afgelopen muziekjaar met Jeroen Boekhorst, programmeur van dB's. Hij deelt onder andere met ons wat hij ervaren heeft als muzikale hoogte- en dieptepunten in 2008.

Hoe kijk je terug op je eigen muziekjaar 2008?
Dan ga ik het toch eerst en vooral over dB's hebben. Het is fijn om te zien hoe er qua publiekscijfers nog steeds een stijgende lijn is bij concerten in dB's. Steeds meer mensen lijken door te krijgen dat je in dB's moet zijn voor de nieuwste en spannendste bands in allerlei genres. Van singer/songwriters naar electro tot brute metal. Beep Beep! Back up the truck, Subbacultcha, 3VOOR12, Naald en Kraak, Rock 'n Roll Highschool, Hard van Utracks, festivals en concerten zonder etiket, je vindt het hier. Kom checken wat straks hot is, maar als je vooral van voorgekauwde TMF shit houdt, blijf dan vooral liever thuis.

En op het Utrechtse muziekjaar 2008?
Ik heb het gevoel dat de Utrechtse muziekscene wel wat heeft ingeboet het afgelopen jaar. Waar vorig jaar en het jaar daarvoor de Utrechtse scene de onbetwiste numero uno was in Nederland Muziekland, lijkt er nu een soort verzadiging op te treden. Maar wel beschouwd hebben we weinig te klagen met topacts als C-Mon & Kypski, GEM, Nobody Beats the Drum, Bong-Ra (en zijn projecten Giants of Husavik & Kilimanjaro Dark Jazz Ensemble), Silence is Sexy, Solo, en noem ze maar op. De aanwas van onder af lijkt echter een beetje uit te blijven op het moment.

Wat is je persoonlijke muzikale hoogtepunt van 2008?
Het concert van The Dirtbombs in dB's op dinsdag 10 juni 2008. Dat heb ik in een week tijd geregeld met de band zelf toen ik zag dat ze een gaatje in de tour hadden. Het was hun enige Nederlandse show waar fans uit heel Nederland op afkwamen. En dat met exact 7 dagen om publiciteit te maken. Hulde voor de scene, hoofdzakelijk niet uit Utrecht zelf afkomstig, die via de tamtam alle liefhebbers wist op te trommelen. Het was uitverkocht! Dirtbombs frontman Mick Collins is trouwens een van mijn all-time heroes!

En je muzikale dieptepunt?
De Bad Brains show in Paradiso. Met de band was niets mis, maar frontman H.R. was of te stoned, of is gewoon een domme imbeciel. Een regen van plastic bekertjes in de richting van het podium was het gevolg. Toch ook wel weer legendarisch. Of was dat nou in 2007? Bedenk ik me net.

Wat is je favoriete Utrechtse release van 2008?
Free Land van The Group. De soundtrack bij het boek Vreeland van Jerry Goossens. Een schijfje, alleen verkrijgbaar bij het boek, met een muzikale hoofdrol voor mijn favoriete Utrechtse muzikant Ronald Visser en zeer verdienstelijke bijrollen van Maurits Westerik, Cor van Ingen, Spinvis, Anne Soldaat en Jeroen Kleijn. Ga dat boek kopen, al is het maar voor de CD!

Wat is dé Utrechtse act van 2008, en waarom?
Nu GEM het geschopt heeft tot vaste support voor Kane, kan niemand meer om ze heen (dat rijmt).

En dé Utrechtse act van 2009?
Let op Marock 'n Roll, niet mijn ding maar de muzikaliteit en hitgevoeligheid druipt eraf. Binnenkort op 3FM.
Wat is je favoriete concert in Utrecht geweest, het afgelopen jaar?
Dirtbombs in dB's, buiten kijf.

Wat was je favoriete concert van een Utrechtse act in 2008?
Nobody Beats the Drum op de afgelopen Noorderslag. Lekker uit je dak in een zweterige kelder.

 

Jeroen Boekhorst is genomineerd voor de Kei van Utrecht. Stemmen kan hier!