Hollandse Nieuwe Good Dog, Happy Man is klaar met de VVD Hollandse Nieuwe Good Dog, Happy Man is klaar met de VVD

"We wilden nu eindelijk ons eigen ding doen"

Hollandse Nieuwe Good Dog, Happy Man is klaar met de VVD

"We wilden nu eindelijk ons eigen ding doen"

Sander Klijn van Good Dog, Happy Man is niet bang. Hij wil best wel accepteren dat zijn band disco is als dat aanslaat en hij durft ook al die "gezapige Americana bandjes" als het saaie alternatief voor zijn eigen band te bestempelen. Een gesprek met de verse Hollandse Nieuwe.

"We wilden nu eindelijk ons eigen ding doen"

WIE OF WAT IS GOOD DOG, HAPPY MAN?
"We zijn vier Utrechtse muzikanten die muziek moeten maken. Een deel van heeft op het conservatorium gezeten. Jajaja, coonsuuwrvatoowrium... We kennen elkaar al heel lang, we hebben veel samen gespeeld, voornamelijk in coverbandjes. Bruiloften en partijen afreizen, je kent het wel. We vonden het nu tijd om ons eigen ding te doen. We zijn vier jaar bezig en willen de bal nu echt aan het rollen krijgen met deze tweede demo, eh, EP bedoel ik."

VANWAAR DE NAAM?
"Die komt van een nummer van een gitarist, Bill Frisell, die ken je wel."
(Twee werelden botsen in stilte, vraagtekens stijgen op uit de studio...)
"Oh, nou ja, het is ook niet zo belangrijk. Hij heeft een album Good Dog, Happy Man. Dat nummer is verder ook niet interessant, maar die naam wel dus...vonden wij. Hij is niet te lang. Urban Dance Squad was ook lang toch?"

HET OORDEEL: SCISSOR SISTERS MEETS AMSTERDAM KLEZMER BAND
"Haaahahahahaaa. Vind je het niet ook de kortje liedjesversie van !!!??? Of beter nog, Curtis Mayfield meets Radiohead?? Niet? Maar wij zijn toch niet zo disco?"

PROF OF SEMI-PROF

"Semi-prof, omdat we wel de rock 'n' roll feel hebben. We zijn niet de standaard conservatorium neuzelaars die je misschien voor je ziet. Dat is verleden tijd: spelen op een VVD feest, spelen voor Ad Vissers Amazing Disco Discoveries. Dat is lachen. Maar dat zijn dan ook de twee verhalen. Het was niet leuker dan elke ander werk. Vakken vullen of spelen voor de VVD, het maakt niet veel uit hoor. Maar dat dus niet meer. We maken nu wat we willen."

1 OF 2 GITARISTEN
"Eentje. We hadden er twee, maar we hebben er eentje uitgezet. Ik wil hem niet persoonlijk aanvallen of afvallen. Het is en aardige gast en dat zal ie ook blijven. Maar we dachten anders over hoe je zo'n bandje aanpakt. Hij was daar wat gemakzuchtiger in. Hij wilde of kon er minder tijd voor vrij maken, terwijl wij er nu echt voor willen gaan. Dan moet je die keuze maken, ook al ben je goede vrienden."

WAT HOOP JE TE BEREIKEN?
"Veel spelen is het eerste en voorlopig enige doel. Kijk, ik kan wel gaan roepen dat ik graag bij een leuk label wil zitten. Maar dat is dan ook alleen maar om meer te kunnen spelen. Onze lijst met shows valt nu nog heel erg tegen, dat mag je best hardop zeggen. Met deze tweede EP en de aandacht die hij bij jullie en op andere plekken krijgt, hopen we daar verandering in te brengen."

WAAROM MOET IEDEREEN GOOD DOG, HAPPY MAN LIVE ZIEN?
"Op 14 december kun je zien dat we een te gekke live show hebben, echt wel iets nieuws bieden, zeker vergeleken met die vrij gezapige Americanabandjes hier in Utrecht. Niet slim om te zeggen nee, maar ja, het is natuurlijk wel zo, hahaha!"
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht