C-Mon & Kypski maken Utrechtse song van het jaar

'Bumpy Road' eindigt bovenaan in Utracks Top 030

Redactie 3VOOR12/Utrecht, ,

'Bumpy Road' van C-Mon & Kypski is de beste Utrechtse song van 2006. In de Top 030 van Utracks, samengesteld door de redactie van Utracks en de lezers van 3VOOR12/Utrecht, liet het onweerstaanbare popdeuntje onder meer songs van We vs. Death, Findel, Spinvis en Solo achter zich. Bekijk nu de hele lijst, en ontwaar af en toe ook jouw favoriet.

'Bumpy Road' van C-Mon & Kypski is de beste Utrechtse song van 2006. In de Top 030 van Utracks, samengesteld door de redactie van Utracks en de lezers van 3VOOR12/Utrecht, liet het onweerstaanbare popdeuntje onder meer songs van We vs. Death, Findel, Spinvis en Solo achter zich. Het is de eerste keer dat C-Mon & Kypski de toppositie in het jaaroverzicht bezet. Wel reikten de singles 'Vinyl Voodoo', 'Shitty Bum' en 'The Evil Needle' in eerdere jaren al tot de top-5. In een feestelijke eindejaarsuitzending van Utracks werd woensdagavond, onder begeleiding van onder meer kerstbrood en bubbeltjeswijn, de Top 030 bekend gemaakt. Te gast waren onder anderen de hooggeeindigde acts We vs Death en Findel, die over hun verrichtingen in 2006 werden ondervraagd. Ook vele andere acts uit de lijst worden over hun hitnotering ondervraagd. Onder hen Pien Feith, This Leo Sunrise en Storybox.

De Utracks Top 030 van 2006 is deels samengesteld door de redactie van Utracks, op grond van airplay in het programma en relevante prestaties gedurende het afgelopen jaar. Maar ook jullie, de lezers van deze site, lieten jullie stem maar wat duidelijk horen. Aan de hand van een longlist van liefst honderd nummers, rolden er in amper een week tijd zo'n 250 topvijfjes binnen op de 3VOOR12/Utrecht-burelen. Nogmaals dank daarvoor! Dat diverse bands hun achterban mobilseerden om tot een felbegeerde hitnotering te komen, is dan ook aan de lijst af te lezen. Zo schopten onder anderen Kutschurft, The Subhuman en Danibal het tot de lijst, met dank aan de fanatiek stemmende fanschare. Ook Fruit of the Original Sin en The Jack Hills, veelgedraaide acts in het Utracks-thema-uur 'Prayer for my demo' behaalden zo uiteindelijk de Top 030. Utracks Award-winnaar Findel promoveerde op grond van de vele publiekstemmen zelfs naar de Top-3.

De Top 030 is de opvolger van de serie Top 22 van 2002, 23 van 2003, 24 van 2004 en 25 van 2005, die de afgelopen jaren werd uitgezonden door Utracks en zijn directe voorlopers: 3VOOR12/Utrecht Radio en U-pop radio. Luister de hele uitzending, met daarin vanzelfsprekend ook alle nummers, via de link rechts in beeld. Hieronder de volledige lijst. Bij voorkeur te consumeren met de radioshow meelopend op de achtergrond. Geniet ervan!

UTRACKS TOP 030 VAN 2006
1: C-Mon & Kypski - Bumpy Road
2: We vs. Death - And How To Translate It
3: Findel - Expedition (Then, I, Elle)
4: Spinvis - Ik Wil Alleen Maar Zwemmen
5: Solo - Come Back To Me
6: The Gasoline Brothers - Sleeping Pills & Asteroids
7: Gem - The Subterranean Parade
8: Impossible Situations - So Easy to Love You
9: Pien Feith - Like a Banner
10: This Leo Sunrise - This Is Our Glorious Time
11: Storybox - The Thought We Had
12: Danibal - Mh Mh Mh
13: Racoon - Laugh About It
14: Illict – Phase 3
15: Kutschurft – Kut maar Krachtig
16: Wagtale - Elmwood Street
17: Try Drowning - Winter
18: The Subhuman - Sorry Machine
19: Fruit of the Original Sin - Bleach the Sky
20: Lilian Hak – Faces
21: Garcia – Good = Evil
22: Mercy Giants- Running in Slomo
23: Silence is Sexy - This Is Our Start?
24: In Julia's Mind-Scene - Fantasy Rules My World
25: Durk Attaturk - Gortepap
26: Kensington - Question Mark Royale
27: Taxi to the ocean - Under the Sheets
28: Grapes of Grain - A Little Bit
29: Jiggy Djé - Kleren van de Keyser
30: The Jack Hills - The Next Five Minutes