3VOOR12/Utrecht: Findel winnaar Utracks Award 3VOOR12/Utrecht: Findel winnaar Utracks Award

Amersfoortse 'Nintendo-punkers' grootste regionale poptalent van 2006

3VOOR12/Utrecht: Findel winnaar Utracks Award

Amersfoortse 'Nintendo-punkers' grootste regionale poptalent van 2006

In een vol EKKO is zaterdagavond de allereerste Utracks Award uitgereikt, een nieuwe prijs voor aanstormend poptalent uit de regio Utrecht. Winnaar is de Amersfoortse electropop-formatie Findel, die door de jury vooral werd geprezen om zijn bondige, aanstekelijke liedjes en experimenteerdrift.

Amersfoortse 'Nintendo-punkers' grootste regionale poptalent van 2006

In een vol EKKO is gisteravond de allereerste Utracks Award uitgereikt, een nieuwe prijs voor aanstormend poptalent uit de regio Utrecht. Winnaar is de Amersfoortse electropop-formatie Findel, die door de jury vooral werd geprezen om zijn bondige, aanstekelijke liedjes en experimenteerdrift. Bekijk hier het fotoverslag van de avond door fotograaf Sebastiaan ter Burg.

Findel wint hiermee onder meer live-optredens in Club 3VOOR12/Utrecht en de grote landelijke broer: Club 3VOOR12 van de VPRO. Ook mag de band komend jaar spelen tijdens de PopNL Awards in de Melkweg en op het Bevrijdingsfestival Utrecht. Daarnaast mocht Findel diverse door lokale sponsors mogelijk gemaakte prijzen in ontvangst nemen, variërend van een fotosessie tot studiotijd.

Findel imponeerde het afgelopen jaar niet alleen met zijn vlotte, electronische popliedjes - door de bandleden zelf 'Nintendo-punk' genoemd -, maar ook door zijn uitstraling en live-optredens: de band tourde het afgelopen jaar met Relax en gaat in december op tour met The Sheer. Gecombineerd met de grote fanschare en de bijzonder verzorgde website is Findel volgens de jury dan ook de terechte winnaar van de Utracks Award 2006, als meest veelbelovende talent van de regio Utrecht.

De jury voor de Utracks Award bestond uit diverse professionals, afkomstig uit verschillende hoeken van de Nederlandse popwereld: programmeurs Willem van Zeeland (NPI, ex-Tivoli) en Waldo Volmer (P3 Purmerend), popjournalisten Norbert Pek (Nieuwe Revu) en Ron van der Sterren (VPRO's 3VOOR12), en zangeres/componist Lilian Hak.

Zij beoordeelden de vijf genomineerde kandidaten onder meer op hun muzikale prestaties, potentie en uitstraling. Findel liet hiermee de overige genomineerden achter zich: de intense emo-rockband Aestrid, de zoetgevooisde indiepopgroep Brown Feather Sparrow en de indringende singer-songwriter-talenten Pien Feith en This Leo Sunrise.

De Utracks Award is een initiatief van Stichting Utracks, recentelijk opgericht door de bekroonde VPRO-popsite 3VOOR12/Utrecht.

De Utracks Award is een initiatief van Stichting Utracks, recentelijk opgericht door 3VOOR12/Utrecht.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht