Damer presenteert nieuwe cd en neemt afscheid van drumster Karin Damer presenteert nieuwe cd en neemt afscheid van drumster Karin

“In plaats van een drumsleutel zit nu de sleutel van de kindercrèche aan mijn sleutelbos”

, Annelies Vermeulen,

Damer presenteert nieuwe cd en neemt afscheid van drumster Karin

“In plaats van een drumsleutel zit nu de sleutel van de kindercrèche aan mijn sleutelbos”

Annelies Vermeulen, ,

De Amsterdamse/Utrechtse band Damer presenteerde afgelopen vrijdag haar nieuwe EP ‘Twee’ in de OCCII in Amsterdam. Deze feestelijke gebeurtenis had ook een keerzijde; het was het laatste optreden van drumster Karin.

“In plaats van een drumsleutel zit nu de sleutel van de kindercrèche aan mijn sleutelbos”

Het klinkt wat tegenstrijdig: een nieuwe EP presenteren en tegelijkertijd afscheid nemen van een bandlid. Zangeres Esther weet het mooi te omschrijven: “Commercieel is het niet slim, maar sociaal gezien is het wel leuk. We wilden het voor Karin leuk afsluiten.” Damer gaat het een tijd rustig aan doen en is daarom ook niet op zoek naar een nieuwe drummer. Gitariste Merit: “We zijn nogal druk met dingen naast de band en daarom gaan we in ieder geval een tijd niet optreden. Nummers opnemen kan wel, want ik kan ook drummen.” Bij eventuele optredens zou er dan een drummer gezocht kunnen worden. Karin had het tijdens het optreden even moeilijk toen ze haar zus in de zaal zag staan. “Ik wist niet helemaal zeker of ze wel zou komen en toen zag ik haar opeens staan. Maar ik hoefde niet te huilen, dus het valt allemaal heel erg mee.” De reden voor haar vertrek na vijf jaar Damer is dat de band een verplichting werd. “Als je al zo lang samen speelt ben je geneigd om maar door te gaan, maar dit is dan echt het einde. Ik ben wel eens eerder met bandjes gestopt, maar dan liet ik altijd mijn drumsleutel nog aan de sleutelbos zitten, omdat ik wist dat ik ooit weer ging drummen. Nu is mijn sleutelbos veel te vol geworden en moet er iets af. In plaats van die drumsleutel zit nu de sleutel van de kindercrèche aan mijn sleutelbos.” De avond werd druk bezocht door familie en vrienden, uiteraard vooral van Karin, die volop in de schijnwerpers gezet werd. Er was een aantal foutjes te bespeuren en de boxen in de zaal vielen de meeste tijd uit, zodat de zang alleen nog via de monitor van de band te horen was, maar dat deed echter niks af aan het plezier dat de band uitstraalde. De band speelde uiteraard de nummers van de nieuwe EP ‘Twee’, maar ook oude nummers waaronder het nummer ‘Radio Show’. Dit nummer droeg Damer op aan de pas overleden John Peel, die hun nummer in zijn programma draaide. Na het optreden van Damer speelden Karin, bassist Freek en een oude bekende van Karin een afscheidsliedje dat speciaal voor deze gelegenheid geschreven werd. Ook kon het publiek een uniek Damer t-shirt en een demo winnen. Maar dan moest wel eerst een moeilijke vraag over Karins bandverleden goed beantwoord worden. Een mooi afscheid.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht