3voor12 Tilburg

Paaspop 2019 Nona: Het super talent van eigen bodem

Paaspop 2019 vrijdag

Een supertalent van Nederlandse bodem verschijnt in de ruige Jack Daniel’s tent. Het is Nona. En haar 8 koppige band. Vandaag mogen we alvast wat voorproeven van haar eerste plaat, die binnenkort uitkomt.

Vorig jaar ontdekte Nederland haar, ze tourde door het hele land met de Popronde, ze werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en stond al tussen een aantal grote namen op Bospop afgelopen jaar. De geboren Brabander speelt vandaag een thuiswedstrijd.

Nona is een ruige chick met een rauw randje. Een mengelmoes van rock, soul en een vleugje hip-hop. Het publiek is gemengd. Jong, oud, lange baarden, korte rokjes; iedereen houdt van Nona. Iedereen geniet, inclusief Nona zelf. Het plezier straalt ervan af, ze lijkt geboren om op het podium te staan. En juist dat maakt dat de show nog plezieriger wordt. Nona grijpt vaak haar kans om iets te zeggen tegen het publiek, iets wat de show persoonlijk en intiem maakt.

Haar nieuwste single Givin’ it all doet het goed bij het publiek, maar misschien wel het mooiste moment van het optreden is wanneer ze het nummer Albatross speelt. Het is een nummer wat niet op de nieuwe plaat komt, maar wat ze speciaal voor haar overleden vader heeft geschreven. Ik verwacht een zacht en gevoelig nummer, maar niets is minder waar: de rock ‘n roll roots van haar vader krijgen een mooie plek in dit nummer. Er is geen betere plek om dit nummer ten gehore te brengen, want haar vaders lievelingsdrankje was Jack Daniel’s.

Op driekwart van de show lijkt Nona de smaak helemaal te pakken te hebben, ze stapt weg van haar microfoon standaard en swingt met haar band over het podium. Een heerlijk plaatje om naar te kijken, niemand in het publiek staat echt stil. Maar dat kan ook niet bij dit geweldige optreden.
Nona heeft haar status als supertalent zeker waar gemaakt, ik ben overtuigd.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12