De kortste maand van het jaar is bepaald niet de rustigste als het om feesten en partijen gaat. Niet alleen is het voor de liefhebber uiteraard de carnavalsmaand, ook wat concerten betreft hoef je jezelf in februari allerminst te vervelen. De maand begint meteen al goed met wat albumpresentaties, maar ook in de weken erna is er genoeg reden om op pad te gaan.

H_U_T._ RELEASEPARTY @ HALL OF FAME

De Hall is de plek waar je moet zijn in het eerste weekend van de sprokkelmaand. Op vrijdag de derde belooft het lokale jamcollectief H_U_T._ ons een avondje vol dansbare DIY proto-punk ter viering van het verschijnen van zijn debuutalbum. Energieke ondersteuning komt van het Tilburgse grozziegroepje Prey en de ‘one man synth band’ De Kraters. Heel tof.

ZENO ALBUMRELEASE @ HALL OF FAME

De volgende dag kan iedereen die rap van eigen bodem een warm hart toedraagt zich bij de Hall vervoegen voor de presentatie van de eersteling van Zeno, getiteld ‘Aan De Rand Van Het Ravijn Bloeien De Mooiste Bloemen’. Zo is het maar net, dus als je live wil ondergaan hoe deze wijsheid door de Brabantse liedjesmaker tot klinken wordt gebracht, ben je erbij.

CAT’S CULT @ THE CAT’S BACK

Dit maandoverzichtje is natuurlijk nooit compleet zonder het terugkerende, door 013 georganiseerde zweetfeestje Cat’s Cult in The Cat’s Back. Deze woensdagavond staan het fruitige Amsterdamse viertal Tape Toy en de fuzzbeukers van Bongloard op het programma. Dolle pret gegarandeerd, als je jezelf tenminste op tijd naar binnen hebt weten te wurmen.

VEGAN MUSIC EP-RELEASE @ DE NIEUWE VORST

Over Vegan Music heb je eerder al iets kunnen vernemen op onze site. Nu is de tijd rijp om ‘The Korvel Experience’ naar de Kraakkelder van theater De Nieuwe Vorst te brengen, tijdens de zogenaamde VeganParty-PackRelease-PartyPack-Pack Release Party. Een hele mond vol, maar het komt er op neer dat als je van gein houdt, je deze EP-release zeker mee wil pikken.

ALBUMPRESENTATIE VONK @ DE NIEUWE VORST

We blijven nog even in De Nieuwe Vorst voor een volgende albumpresentatie, zij het van een geheel andere orde: muziekensemble Vonk viert deze zaterdag namelijk het verschijnen van ‘A Songbook Of Rare Feelings’ op Sonna Records. Op deze plaat verkennen tekstdichters en componisten gezamenlijk een aantal uitzonderlijke gemoedstoestanden. Dat wil je horen.

METAL BATTLE NOORD-BRABANT @ LITTLE DEVIL

Op vrijdag de zeventiende vindt de Noord-Brabantse voorronde van de Metal Battle weer plaats in Little Devil. Headless Hunter, Queen Of Spades, Rerformist en Torn From Oblivion gaan de strijd met elkaar aan voor een plekje in de volgende ronde. De toegang is gratis, dus kom vooral even langs om te kijken wat er zoal groeit en bloeit in de Brabantse metalscene.

AFSCHEID MERIJN BISSCHOPS @ HET CENAKEL

Bijna twee decennia was Merijn Bisschops het gezicht van hedendaagse muziekserie De Link, maar dit seizoen neemt hij afscheid om zich volledig op zijn eigen (beeldend en klinkend) werk te kunnen richten. Vocaliste Rianne Wilbers en pianiste Saskia Lankhoorn doen hem vanavond in Het Cenakel uitgeleide met verschillende recente composities van zijn hand.

HALL OF TALENT @ HALL OF FAME

Niet alleen bij de start, maar ook in het staartje van de maand heeft de Hall veel boeiends op de rol staan. Twee dagen voor het illustere Neptunian Maximalism de zaal aandoet, vind je er Hall Of Talent: een samenwerking met Talent Hub waarbij Pxrple Jazz, Mathilde Nobel en Milio hun kunsten aan het publiek mogen tonen. De entree is vrij, dus kom vooral langs.

FRIMANGRON FT. JARNO VAN ES @ PARADOX

Muziekpodium Paradox besluit de maand fraai met enkele spannende gelegenheidsgroepen: de laatste vrijdag van de maand gaan Sanne Rambags en Jeroen van Vliet de samenwerking aan met de Noren Hildegunn Øiseth en Jakop Janssønn, drie dagen later beproeft ‘huistrio’ Frimangron zijn geluk met pianist, componist en producer Jarno van Es. Dat wordt vast gaaf.