Toen we de tips van vorige maand schreven, konden we niet bevroeden dat Tilburgs rockicoon Bidi ons enkele dagen later plotseling zou ontvallen. Zoals de tips van de maanden juli en augustus hieronder echter scherp illustreren, laat hij zijn muzikale vingerafdrukken op talloze plekken achter. Doch meer nog dan om wat hij allemaal deed en organiseerde, zullen we hem missen om wie hij was: Het is nog steeds moeilijk te bevatten dat we zijn karakteristieke verschijning en enthousiasme nooit meer in Little Devil of op enige andere plaats zullen aantreffen. Bidi, “grüß Gott” alvast voor ons, en maak er een eeuwigdurend saturnaliënfeest van.

SCARLET STORIES + OUTLAW RESIDENT @ LITTLE DEVIL

“Bidi, je bent een schat,” merkte de frontvrouw van Scarlet Stories op in haar dankwoord bij een EP-presentatie in Paradox enkele jaren geleden. Heel schattig (in de beste zin van het woord) is ook het atmosferische Scarlet Stories zelf, dat op de eerste dag van de julimaand samen met de southern rockers van Outlaw Resident een vrij toegankelijk open verjaardagsfeest in Little Devil opluistert.

ELASTIEK @ VRIJTHOF HILVARENBEEK

Mocht je het tweede weekeinde van juli in duisternis willen doorbrengen, dan kun je zaterdag de achtste voor een handvol euro’s terecht bij een Black Ritual in Little Devil. Ben je echter in een zonniger stemming, dan is een tocht naar Hilvarenbeek aan te bevelen, waar gratis festival Elastiek met talloze fijne acts (waaronder Nick En De Doorsnee, Vera Zané en Massi) op de proppen komt.

THE TRAVOLTAS @ HALL OF FAME

De mannen van The Travoltas hebben de smaak na hun reünie van enkele jaren geleden duidelijk weer helemaal te pakken gekregen. Enkele maanden terug zag het album ‘Until We Hit The Shore’ al het licht, vandaag kun je ze met Note To Amy en Screw Houston live bewonderen in de Hall. Wie z’n punkportie dan nog niet heeft gehad, kan twee dagen later door naar The Kendolls in d’n Devil.

KINGSIZE INDOOR FESTIVAL @ 013

Of er (naast het uitverkochte Woo Hah! natuurlijk) ook op hiphopgebied nog wat te beleven valt in Tilburg deze zomer? Nou, voor degenen die zin hebben om een nachtje door te halen wel, want Kingsize heeft dit kermisweekeinde een mooie line-up voor je klaarstaan, met onder meer Ronnie Flex en Latifah – weer eens wat anders dan een prul met een grijparm proberen te bemachtigen.

ACID KING + OFFERBLOK @ LITTLE DEVIL

Het laatste weekend van juli in Little Devil heeft onvoorzien het karakter van een ‘Bidi memorial’ gekregen, aangezien er twee avonden achter elkaar bands op de planken staan die door hem geboekt zijn. Vrijdag mogen Acid King en Offerblok het occulte psychedelische vuur aanwakkeren, zaterdag nemen Jess And The Ancient Ones en Bathsheba het vlammende stokje van hen over. Gaat dat zien.

WARBRINGER + NERVOSA + METHANE @ LITTLE DEVIL

Een actieve LD-boeker die gelukkig nog wel springlevend is, is Mario van Mario’s Metal Mania. In juli kun je dankzij hem al genieten van Suicidal Angels en Blind Illusion, de volgende maand (twee dagen nadat je de zeldzame kans hebt om een act met een megahit in het rockcafé te zien overigens) staat er een fijne thrashavond op de rol met Warbringer en de Braziliaanse meiden van Nervosa.

MDC @ LITTLE DEVIL

Liefhebbers van hardcore punk worden deze zomer ook niet helemaal in de kou gelaten, want MDC komt Little Devil halverwege augustus weer eens met een bezoekje verblijden. Eerdere stops van deze legendarische band uit het zuiden van de VS in het meest rockende achterzaaltje van onze stad hebben al overtuigend aangetoond dat waar MDC is, de ledematen geen rust hebben. Ben er dus bij.

WOOLSTOCK @ ERGENS IN EEN WEI

Net als voorgaande jaren is het laatste weekeinde van augustus gereserveerd voor Woolstock, het grassrootsfestijn dat ergens in een wei rond Tilburg plaatsvindt. Dit jaar vinden we klinkende namen als De Kift en Bettie Serveert op het affiche, naast zwaardere acts zoals Terminal Cheesecake en The Fifth Alliance en de aan Bidi gelieerde rockband Dario Mars & The Guillotines. Niet te missen.

CONVERGE @ 013

Mocht je echter niet in staat zijn om deze dagen je tentje op te zetten in voornoemde weide, dan is er op zaterdagavond nog een fraai alternatief in de vorm van Converge in 013. De website van dat podium rept terecht van de indrukwekkende shows van dit combo vorig jaar op Roadburn, die veel goeds beloven. In de vorm van support act Gold laat Bidi overigens ook hier weer zijn sporen na.