3voor12 Tilburg Tipt! 3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand mei

, Redactie 3voor12 Tilburg

3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand mei

Redactie 3voor12 Tilburg ,

Niet alleen de natuur laat zich van zijn uitbundigste kant zien in mei: sinds jaar en dag steken er in de bloeimaand ook heel veel concerten de kop op in deze stad. Dit jaar is daarop zeker geen uitzondering, met onder meer de première van Incubate nieuwe stijl, het eerste Gipsy Festival zonder Albert Siebelink, het eerbetoon aan Rob van den Aker Goldfest en talloze fijne kleine shows.

BOMBARDIER MUFFY + GIGATRON2000 + PANDER – 6 MEI, LITTLE DEVIL
Waar op andere plekken de eerste dagen van mei nog een relatieve windstilte heerst, kent Little Devil een vliegende start met het door Mario's Metal Mania gepresenteerde Savage Master, plus concerten van het Zweedse bromtrio Monolord en de Braziliaanse metalmastodont Vulcano. Vrijdag tenslotte kun je dankzij Monomentum gratis genieten van de EP-presentatie van Bombardier Muffy.

ALTER//WAVE #2: THALAMUS + CONVOY – 7 MEI, EXTASE
Café Extase doet ook al vrij vroeg een duit in het zakje, niet alleen met een klein Bevrijdingsfestival dat diverse lokale bands in allerlei genres een podium geeft, maar bovendien met de tweede editie van Alter//Wave twee dagen later. Waar initiatiefnemer Jacky Checker vorige maand afscheid nam, is het nu tijd voor de jonge lokale honden (m/v) van Thalamus en Convoy om hun talenten te tonen.

ARTIST IN RESIDENCE: TRANS LUV AIRLINES – 11 MEI, HALL OF FAME
Ingeklemd tussen twee Tube-avonden waarop respectievelijk The Franklys & The Love Albatross en SiMÓN, The Fifth Alliance & An Evening With Knives hun fraaie rock- en metalkunsten mogen etaleren, treffen we een andere toffe concertreeks aan: Artist In Residence, dat ditmaal de rockende absurdisten van Trans Luv Airlines uit de repetitiehokken sleurt. Entree is vrij, dus ben er vooral bij.

JEROEN KANT & DE SHERIFFS – 12 MEI, CUL DE SAC
De Cul heeft deze maand ook weer het nodige in de aanbieding op concertgebied: de donderdag hierna tref je bijvoorbeeld de leuke band- en woordcombinatie van Beroerte en Achterdochtig aan op de planken, maar voor die tijd is het aan lokale troubadour Jeroen Kant en zijn Sheriffs om de illustere kuil met hun collectieve passie helemaal gratis en voor niets in vuur en vlam te zetten.

INCUBATE – 13, 14 & 15 MEI, DIVERSE LOCATIES
Na de artistiek succesvolle, maar financieel barre editie van vorig jaar keert Incubate terug in een andere vorm, met verscheidene festivalweekeinden verspreid door het jaar. Het eerste daarvan vindt deze maand rond Pinksteren plaats, en ondanks de bescheidener schaal tref je er ruimschoots vijftig outsider acts aan, van gelauwerde grootheid Wolf Eyes tot lokale trots Ggu:ll. Feest gegarandeerd.

TEMKO SESSIONS – 18 MEI, PARADOX
Ook buiten Incubate biedt Paradox in mei heel veel moois, van een Theremin Summit en Eric van der Westen plus band aan het begin van de maand tot Reinier Baas die zich opnieuw uitleeft onder schitterend bizarre groepsnamen en een intrigerende Tonefloat-avond aan het einde ervan. Daar tussenin kun je voor nop getuige zijn van fris ensemble Temko, dat weer een sessie gepland heeft.

TJING TJING + FLIP EN DE NOORMANNEN – 19 MEI, KLEINE ZAAL 013
Goed nieuws voor fans van Roos Rebergen/Roosbeef: deze maand kun je de artieste maar liefst tweemaal in onze stad aan het werk zien. Voordat ze zich in een intieme omgeving waagt tijdens een nieuwe aflevering van Sofa Sessies in de Kunstmaan een week later, is ze al met André Manuel op het podium van 013 te bewonderen als Tjing Tjing. Flip En De Noormannen komen ook langs.

ARTILLERY PRESENTS... IZAH + TREURWILG – 20 MEI, EXTASE
Ondanks wat personele strubbelingen blijken de lokale helden van Izah gelukkig nog steeds in staat hun donkere geschut in stelling te brengen tijdens een stemmige avond georganiseerd door Artillery Events in Extase. Treurwilg komt de sombere sfeer compleet maken, en dat is niet het enige leuks: als je de dag ervoor tevens naar Tube in de Hall gaat, hoef je nauwelijks extra entree te betalen.

ØRESUND SPACE COLLECTIVE – 22 MEI, LITTLE DEVIL
We repten al van het spetterende begin, maar ook later in de maand heeft Little Devil ampel interessante concerten op het programma staan. Wat bijvoorbeeld te denken van het Øresund Space Collective, het boeiende gezelschap rond Dr. Space, die tijdens Roadburn nog met Black Moon Circle te zien was? Men gaf hier vorig jaar al een gave show – alle reden om weer te gaan kijken.

EVERYDAY ROBOTS + MIKEY LOW + EXPO: ATILLA ART – 26 MEI, HALL OF FAME
De band mag dan nog maar een slordig anderhalf jaar bestaan, voor degenen die de lokale podia een beetje in de gaten houden is Everyday Robots allang geen onbekende meer. De rockers zijn alweer klaar met hun tweede EP, die deze laatste donderdag van mei in de Hall gepresenteerd gaat worden. Muzikale ondersteuning komt van Mikey Low en in de foyer kun je kunst van Atilla Art zien.

GOLDFEST – 27 MEI, KLEINE ZAAL 013
Dat je als gepassioneerde muziekverslaggever heel wat bij artiesten teweeg kunt brengen, bewijst 'Goldenboy' Rob van den Aker. De eind vorig jaar aan een zeer zeldzame aandoening overleden hiphopper-in-hart-en-nieren heeft in zijn korte leven zoveel respect in de scene opgebouwd, dat hij nu door artiesten variërend van Zwart Licht en Fresku tot Typhoon postuum geëerd wordt. Hulde.

INTERNATIONAL GIPSY FESTIVAL – 28 MEI, VEEMARKTKWARTIER
Over niet langer onder de levenden zijnde inspiratoren gesproken: het International Gipsy Festival moet het dit jaar voor het eerst zonder de karakteristieke presentie van Albert Siebelink stellen. Daarenboven slaat men de tenten niet langer op in de Interpolistuin, maar nestelt zich in en rond 013. Voor het overige blijft er echter veel hetzelfde – en dus veel te genieten. Gaat dat vooral zien.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg