For I Am King geeft Little Devil voorproefje van nieuw album For I Am King geeft Little Devil voorproefje van nieuw album

No Loose Ends en Suasion komen goed tot hun recht op klein podium

, Tessa Gorissen

For I Am King geeft Little Devil voorproefje van nieuw album

No Loose Ends en Suasion komen goed tot hun recht op klein podium

Tessa Gorissen ,

Scheurende gitaren, harde screams en moshpits: daar staan de concerten van For I Am King om bekend. De band met frontvrouw Alma Alizadeh is geen onbekende voor Tilburg; meerdere malen stonden ze al in Little Devil en 013. Op 27 mei waren ze terug in Little Devil met support acts No Loose Ends en Suasion.

No Loose Ends mag de avond openen. Deze band bracht twee weken geleden het album ‘Enter the Unknown’ uit en is er klaar voor om de nummers aan het Tilburgse publiek te laten horen. Hoewel de band misschien niet voor iedereen bekend is, is het zaaltje toch afgeladen vol. Met moeite kan je jezelf naar voren wurmen om een glimp op te vangen van deze band uit Oss. De mannen knallen erop los en de metalcore vliegt om je oren. Een hard, scheurend geluid van de gitaren, de knals van de drums en de rauwe vocalen vullen de Little Devil.  Het publiek gaat los; een kleine moshpit vormt zich voor het podium, haren wapperen in de lucht, en af en toe grijpt er iemand naar zijn nek om de pijn te verzachten. Wat een feest kunnen deze mannen maken van een show - en dan moet het hoofdprogramma nog beginnen. 

Twintig minuten ombouw blijkt te kort voor de mannen van Suasion. Zeker een kwartier later dan gepland is de soundcheck klaar en kunnen de Belgische gasten beginnen. Uiteraard komt de nieuwe, vanmiddag gelanceerde single ‘Heritage’ voorbij in de setlist. Ook bij dit optreden vormt zich een moshpit en zingen de voorste rijen mee met ieder nummer. De band geeft zich over aan de muziek, waardoor de show goed tot zijn recht komt. De interactie met het publiek werkt hier ook aan mee. Na vrijwel elk nummer vertelt zanger Steven Rassart wel iets in half verstaanbaar Engels; het Franse accent heeft overduidelijk de boventoon. De progressive hardcore band weet hoe hij de zaal tevreden moet houden en doet dit ook; de energie spat er vanaf. De menigte is opgewarmd voor hoofdact For I Am King.

Zodra For I Am King op het podium staat, dringt iedereen zich naar voren. Iedereen wil een glimp opvangen van zangeres Alma Alizadeh, die net twee turven hoog is. 'Wat een schattig meisje', is ongetwijfeld het eerste wat in je opkomt als je naar haar kijkt, maar op het podium is ze alles behalve schattig. Wat een geluid komt er uit haar strot! Ze doet voor geen enkele man onder. Na verscheidene internationale concerten is de band terug in Nederland om Little Devil te laten schudden. En dat gebeurt zeker. De energie is duidelijk voelbaar en slaat bij het publiek om in een moshpit. Maar de ogen zijn vooral gericht op Alma. Het ‘kleine schattige meisje' brult door de zaal en laat menigeen versteld staan van haar vocale kunsten. De vriendschap onderling is te zien, het plezier en de liefde voor muziek ook. Het is overduidelijk dat deze band het met zijn debuutalbum ‘Deamons’, dat komende maand uitkomt, ver gaat schoppen. Tilburg kan niet meer om deze band heen en de band niet om Tilburg. Zoals ieder concert gaat ook dit optreden veel te snel voorbij; na nog geen uur is de show tot een einde gekomen en stroomt de zaal langzaam leeg.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg