3voor12 Tilburg Tipt! 3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand maart

, Redactie 3voor12 Tilburg

3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand maart

Redactie 3voor12 Tilburg ,

De lentemaand is opnieuw aangebroken, hoewel het begin ervan vooral de uitdrukking 'maartse buien' in herinnering roept. Laat je door dat twijfelachtige weer echter niet ontmoedigen, want er schiet deze maand op talloze plekken verse muziek op, of het nu gaat om de verschijning van een album, een clip of zelfs een ganse nieuwe band. Ampel reden om er weer op uit te trekken kortom.

GHOST – 1 MAART, GROTE ZAAL 013
Begin je maand op een theatrale noot met de gemaskerde Zweden van Ghost. Op het hoofdpodium van het vergrote 013 komt hun exuberante show vast prima tot zijn recht, terwijl men met 'Cirice' inmiddels ook een bekroonde hit op zak heeft (en met 'He Is' Selim Lemouchi van The Devil's Blood eert). Steun komt van de eveneens aan The Devil's Blood gerelateerde formatie Death Alley.

ERIC VAN DER WESTEN'S PLAYGROUND – 2 MAART, PARADOX
Minder uiterlijk vertoon, maar daarom niet minder spelplezier tref je de dag erna aan in Paradox, waar de lokale bassist van internationale allure Eric van der Westen een achttal geestverwanten om zich heen heeft verzameld onder de noemer 'Playground'. Wat dat op gaat leveren, kun je vandaag zelf uitvogelen, maar het belooft in ieder geval een eclectische en energieke cocktail te worden.

TAMARIN DESERT – 3 MAART, CUL DE SAC
Zowel de Popronde (Rhinorino) als Eindhoven en omgeving (Tsar Bompa) blijken deze maand wederom een vruchtbare bron van programmeerinspiratie voor de Cul. Beide fascinaties komen deze donderdag samen in de vorm van Tamarin Desert, de psychedelische rockband die afgelopen najaar al in de stadsbibliotheek te bewonderen was. Depthclegg Delis maakt de avond compleet.

CONTRACONTRA – 5 MAART, EXTASE
De eerste albumpresentatie in deze lijst komt op het conto van ContraContra, een uit de creatieve ondergrond van de punk opgeborreld Nederlandstalig rockvehikel dat dit weekend met dank aan het Tilburgse label Bastaard Platen zijn poëtische debuut 'Wrakjuweel' in Extase op de wereld loslaat. Schilderachtige geest- en labelverwant Marco Martens kleurt deze avond tevoren alvast stemmig in.

BEER FLAVOURED FESY #2 – 9 MAART, HALL OF FAME
Van het prille punkinitiatief Beer Flavoured Fesy heb je al het één en ander kunnen vernemen op onze website. De tweede editie in de Hall is deze woensdag een feit, en onze bierliefhebbers pakken daarbij internationaal uit met een Belgische (The Dutch Rudders), een Duitse (No Fun) en zelfs een Amerikaanse groep (Sass Dragons). Dat gaat ongetwijfeld een heerlijk zweterig feessie opleveren.

PLAGE + DRAWN INTO DESCENT + WRANG – 11 MAART, LITTLE DEVIL
Dankzij trouwe boekers als Mario's Metal Mania, Doomsower Mark en Doomstar Bookings heeft Little Devil natuurlijk ook deze maand weer een keur aan fraaie grote en kleine herrie-ensembles op de agenda staan. Een nieuwe zwarte ster aan het firmament is Little Devil Ritual Black Fest, dat na het geslaagde festijn in januari nu onder meer met deze fijne blackmetalavond op de proppen komt.

MAYBESHEWILL – 12 MAART, EXTASE
Een samenkomst die niet alleen in het teken staat van een afscheid, maar ook van een nieuw begin. De Britse Incubate-veteranen van Maybeshewill komen Tilburg deze zaterdag in Extase uitzwaaien, het lokale postrocktrio An Ocean Of Storms speelt daarentegen juist zijn eerste show ooit. Speaking In Italics mag ertussenin optreden om de balans te bewaren. Als dat geen magische avond wordt...

3VOOR12 TILBURG PRESENTS: THALAMUS – 17 MAART, HALL OF FAME
Qua personeel opgetrokken uit de woelige zandgronden rond het Limburgse Horst, maar tezamen gekomen in Tilburg, presenteert de dromerige waveband Thalamus vandaag in de Hall de clip bij 'Box Diamond', afkomstig van hun onlangs uitgebrachte 'Hands'-EP: een heuglijk feit waar we met alle liefde onze naam aan verbinden. Het Amsterdamse Silent Runners is zeker ook van de partij.

INCUBATED: JAMES BLACKSHAW – 20 MAART, THEATERS TILBURG
Snarenwonder James Blackshaw is sinds zijn meeslepende optreden in de Pauluskerk vele jaren geleden op Incubate bepaald geen onbekende in onze stad. Deze zondagmiddag doet de Brit in het kader van de Incubated-serie Fluisterzacht Tilburg aan voor een soloperformance in de Concertzaal. Liefhebbers van hypnotiserende mantra's op de veelsnarige gitaar weten dus waar ze moeten zijn.

TEMKO – 24 MAART, DE NWE VORST
Niet alleen ContraContra komt in maart met een album op de proppen, ook de mannen van Temko verrassen ons met nieuw plaatwerk. Ditmaal is men overigens voor de verandering eens niet te zien in thuisbasis Paradox, maar in theater De NWE Vorst, waar men het verhaal van een door de ruimte rondwarende onbemande sonde verklankt onder de noemer 'Darkness Rises'. Dat belooft wat.

GORGUTS – 26 MAART, KLEINE ZAAL 013
013 biedt ook deze maand weer genoeg kwaliteitsmetaal: eerder in de maand kun je onder meer genieten van Amorphis en Symphony X (en als je heel snel bent geweest met kaartjes halen tevens van het in de Hall geplaatste Amon Amarth), op deze Stille Zaterdag is het tijd voor het allesbehalve stilstaande Gorguts om samen met drie andere deathmetalbands de kleine zaal onveilig te maken.

AAFKE ROMEIJN – 27 MAART, PARADOX
Behalve in Hall of Fame en in Extase programmeert 013 ook concerten in Paradox: aan het begin van de maand treedt Tom Barman er bijvoorbeeld op met TaxiWars, waarvoor je helaas geen kaartjes meer kunt krijgen. Nog niet uitverkocht is echter de eigenzinnige show van liedschrijfster Aafke Romeijn, gelardeerd met speciale kostuums en decors. Een interessant Paasalternatief.

ZERAFIN & SPINVIS – 29 MAART, HET CENAKEL
Het immer sterke onalledaagse kamermuziekprogramma dat De Link in het voormalige klooster Het Cenakel in het zuidoosten van onze stad aanbiedt, is deze laatste dinsdagavond van maart zonder twijfel ook belangwekkend voor mensen die vooral thuis zijn in de populaire muziek: niemand minder dan Spinvis komt er namelijk enkele van zijn liedjes in een ander jasje steken. Gaat dat zien.

SOFA SESSIES: DÉMIRA – 31 MAART, KUNSTMAAN
Op de laatste dag van de maand kun je tenslotte terecht bij Sofa Sessies in de Kunstmaan. Démira deed al mee aan de competitie De Beste Singer/Songwriter Van Nederland, en gooide daar hoge ogen met haar Schotse tongval en atmosferische repertoire. Vanavond kun je aan de Stedekestraat gaan horen of ze ook daar de innemende Hoog- en Laaglanden succesvol weet te evoceren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg