"De teamspirit was er niet meer"

The Black Marble Selection ziet zanger Jean-Paul vertrekken

Elysa van der Ven ,

Verdrietig nieuws voor liefhebbers van de Tilburgse garageband The Black Marble Selection: de band kwam gisteren met het bericht dat zanger Jean-Paul de band verlaat en dat geplande optredens zijn geannuleerd. Toch is de algehele teneur positief, vertelt gitarist Erik Bus. De band zit deze week zelfs alweer in de studio.

En toen waren jullie nog maar met z’n vijven. Hoe komt dat zo?
“Jean-Paul had andere ambities en focuste zich daardoor niet meer op de band. Ik weet niet wat hij nu precies doet, maar de samenwerking was verwaterd. De teamspirit was er niet meer.”

Al zicht op een nieuwe kandidaat?
“Nee, eigenlijk niet. We gaan het met z’n vijven oplossen; we kunnen allemaal wel zingen, nu gaan we gewoon kijken wie van ons dat het beste kan.”

Er is een nieuw album op komst, wat valt daarvan te verwachten?
“We hebben nog opnames gemaakt met Jean-Paul, maar dat gedeelte gaan we opnieuw inzingen. We gaan ook niet proberen om hem na te doen, we willen juist iets heel anders. Ik ga zelf ook een nummer zingen, dat was al het plan. En verder ging het sowieso al een ander album worden op instrumentaal en tekstueel gebied. We hebben er veel vertrouwen in!”

Iets heel anders? Wat voor sound gaat dit album hebben?
“Het wordt een stuk steviger en psychedelischer, met meer sixties-invloeden. Natuurlijk zal niet iedereen daar blij mee zijn, maar dat gebeurt. We doen het voor onszelf. De verandering kan ook juist positief zijn. Deze week gaan we in elk geval alweer de studio in, in Rotterdam. We hebben er zin in om met z’n vijven door te gaan, we gaan weer knallen!”

Na de zomer, wanneer het album uit is, verwacht The Black Marble Selection weer te gaan optreden.