3voor12 Tilburg Tipt! 3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand juli

, Redactie 3voor12 Tilburg

3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand juli

Redactie 3voor12 Tilburg ,

Het grootste muziekevenement in juli is in deze stad natuurlijk het hiphopfestijn Woo Hah!, dat op de eerste zaterdag van de maand voor de derde keer in de Spoorzone neerstrijkt en ditmaal alreeds uitverkocht is. Afgezien daarvan is het, zeker naarmate de hooimaand vordert, bijzonder rustig op concertgebied, maar dankzij Little Devil en Hall of Fame valt er gelukkig toch nog wel iets te zien.

Brujeria - Fuck You Puto

Brujeria - Fuck You Puto

BRUJERIA – 1 JULI, LITTLE DEVIL
De krankzinnige anti-Mexicaanse retoriek van 'The Donald' is uiteraard koren op de molen van het hilarische Angelsaksisch/Mexicaanse shockcombo Brujeria, dat de handdoek maar al te graag oppakt met de nieuwe hitsingle 'Viva Presidente Trump!' (inclusief spetterend artwork). Deze vrijdag staat het legendarische grindgezelschap in d'n Devil – verplichte kost voor harde pappies.

ALTER//WAVE #3 – 2 JULI, EXTASE
Voor degenen die niet naar Woo Hah! gaan, is er een mooi gratis alternatief in Extase. Daar vind namelijk de derde editie van de duistere dansavond Alter//Wave plaats, met optredens van There There en OnCandyStripedLegs. Mocht je vervolgens nog behoefte hebben aan meedogenloos geklepper, dan kun je vier dagen later terecht bij Carnal Decay, Virulency en Cancerous Womb.

ELASTIEK – 1, 2 & 3 JULI, VRIJTHOF HILVARENBEEK
Over gratis alternatieven gesproken: als je even de moeite neemt naar het centrum van Hilvarenbeek af te zakken, kun je daar ook twee avonden en een uitgerekte namiddag lang genieten van acts als Diggy Dex, Bazzookas, The Kik, Bells of Youth, Bohemian Betyars en een keur aan plaatselijke grootheden tijdens het vrij toegankelijke festival Elastiek. Dat wordt vast weer een feestje.

AFFOE – 8 JULI, HALL OF FAME
Staat er de eerste dagen van juli nog genoeg op het programma, later in de maand eist de zomerstop van onder meer Paradox, Cul de Sac, Theaters Tilburg, De NWE Vorst en zeker ook 013 toch zijn tol. De Hall houdt echter stand en geeft de rakkers Tatta en JD van Affoe de gelegenheid hun EP 'Domme Dansjes' ondersteund door talloze matties aan het Tilburgse publiek voor te stellen.

RED VULTURES – 16 JULI, LITTLE DEVIL
De andere volhouder onder de concertzalen is (hoe kan het ook anders) Little Devil, dat onder meer tegelijk met bovenstaande releaseparty van Affoe de punkers van Angstgegner ruim baan geeft om geruggensteund door Tarantino, Richie Dagger en Lotus een EP op de wereld los te laten. Een dikke week later is het echter aan Red Vultures om de achterzaal van het café te drenken in stevige rock.

013 OP LOCATIE PRESENTS: INCANTATION + NERVOCHAOS – 22 JULI, LITTLE DEVIL
In 013 zelf staat deze maand afgezien van een afterparty bij Woo Hah!, een comedy-avond en een meidensamenkomst op Roze Maandag niets op de rol, maar het poppodium organiseert wel nog deze fijne ouderwetse doomdeathbijeenkomst in Little Devil met het Amerikaanse Incantation, dat dit jaar zijn vijfentwintigjarig jubileum viert. NervoChaos uit São Paulo maakt het feest compleet.

HALL OF FAME X TO THE MAX PRESENTS: DE LIKT – 26 JULI, HALL OF FAME
Halverwege juli verblijdt de Hall ons nog met gratis optredens van aanstormende talenten tijdens Sprokkelrock en een jamsessie met muzikanten van Mooon en The Lazy Bones, doch de afsluiter van de maand valt ook niet uit te vlakken. Het Rotterdamse partyvehikel De Likt komt namelijk langs in het kader van het tweejarig bestaan van hiphopplatform To The Max... Ja Dat Bedoel Ik!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg