3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand februari

Redactie 3voor12 Tilburg ,

De schrikkelmaand begint muzikaal meteen spetterend met uitverkochte optredens van Suicidal Tendencies (gesteund door ons eigen Milkman) en proggrootheid Steven Wilson in 013, om te eindigen met de snoeiharde opvolger van Neurotic Deathfest, het driedaagse Netherlands Deathfest. Ben je daar echter niet bij, dan zijn er nog steeds mogelijkheden te over voor het betere vertier.

SOFA SESSIES: GERSON MAIN – 4 FEBRUARI, KUNSTMAAN
Rond Sofa Sessies is het de afgelopen maanden een beetje stil geweest, maar het initiatief blijkt nog steeds te bestaan. De eerste donderdag van februari kun je namelijk opnieuw terecht in artistiek vrijhonk Kunstmaan aan de Stedekestraat om in een intieme, theatrale omgeving te genieten van de liedjes van Gerson Main. Op Facebook kun je meer informatie vinden over dit knusse concert.

METAL BATTLE VOORRONDE NOORD-BRABANT – 5 FEBRUARI, LITTLE DEVIL
Het mag inmiddels wel een goede traditie genoemd worden dat de Brabantse voorrondes van de landelijke Metal Battle in Little Devil gehouden worden. Dit keer zullen Sovereign, Extremities, E.S.I, Shadowrise en Jersey Devil de strijd voor een plaatsje in de volgende ronde met elkaar aangaan, aangevuld met een surprise act. De toegang is gratis, dus kom vooral je steun betuigen.

ALEX SKOLNICK TRIO + JEFF AUG – 10 FEBRUARI, LITTLE DEVIL
Wil je een beeld krijgen van de variëteit van het programma in d'n Devil, dan hoef je alleen maar na te gaan wat het volgende evenement op de kalender is. Geen lokale nieuwlichters, maar gelauwerde veteranen, geen versterkte metal, maar akoestische rock en zelfs jazz... Skolnick mag dan naam hebben gemaakt in Testament en Savatage, de gitarist gooit het nu over een heel andere boeg.

GRIM TIM + THE ANAESTHETICS – 11 FEBRUARI, CUL DE SAC
De Cul is deze maand heel aardig op dreef, met name op de donderdagen: een week nadat Mooon en Kenji langskomen, en een week voor het in samenwerking met 013 geplande concert van Town Of Saints, kun je voor nop genieten van de in blues gedrenkte rock van het Eindhovense Grim Tim, voorafgegaan door de Horstenaren van The Anaesthetics. Daar wordt de kuil vast wel warm van.

KAPOK – 12 FEBRUARI, PARADOX
Dat de jonge gasten van Kapok een nogal vreemde eend in de jazzbijt zijn, kun je alleen al opmaken uit de instrumentale bezetting van dit trio: drums, gitaar en... hoorn! Toch klinkt de muziek van dit drietal allerminst geforceerd, en werkt men zich met zwier door het repertoire. Daar is met het derde album 'Glass To Sand' weer het nodige aan toegevoegd, dat je vandaag in Paradox kunt horen.

TEXTURES + PELGRIM + UNCHAINED REALITY – 13 FEBRUARI, KLEINE ZAAL 013
Geavanceerde metaalmachine Textures is internationaal vermaard, maar in thuisprovincie Brabant kun je de heren gek genoeg zomaar in de kleinere zaal van 013 hun verse plaat 'Phenotype' zien presenteren. Het is zelfs dubbel feest, want ook de energieke geestverwanten van Pelgrim laten vandaag een nieuwe schijf het licht zien. Unchained Reality maakt deze prachtavond compleet.

STUKAFEST – 18 FEBRUARI, DIVERSE LOCATIES
Bij de tweede maand van het jaar mag het Stukafest natuurlijk zeker niet ontbreken. Sprokkel deze kleurrijke donderdagavond je eigen programma bij elkaar en ontdek diverse studentenhokken. Naast literatuur, cabaret, film, theater en dans tref je natuurlijk ook muziek aan, niet alleen in de kamers, maar ook op het openingsfeest in De Boemel en het eindfeest in Bolle. Bij zijn, meemaken, ja toch?

TO THE MAX: TALENT MEETS TALENT #5 – 19 FEBRUARI, HALL OF FAME
Hiphoptalentenjacht Talent Meets Talent draait inmiddels ook alweer even mee: vandaag is het tijd voor de vijfde editie. Dat rap en aanverwanten erg leven in deze stad, blijkt wel uit het feit dat er zelfs na een stevige selectie nog een twaalftal acts overblijven die zich deze vrijdag dolgraag willen presenteren aan een publiek. Daar kun jij ook gratis en voor niks toe behoren. Grijp die kans.

MOEDERS MOOISTE – 25 FEBRUARI, EXTASE
De grote opsplitsavond valt deze maand ongetwijfeld op de laatste donderdag. De eindredactie zou ons vast wurgen als we niet zouden vermelden dat Yuko Yuko en Fair Huxley (!) deze dag in de Hall op de planken staan, maar we kunnen toch ook niet voorbijgaan aan het feit dat de lokale funkrockers van Moeders Mooiste tezelfdertijd hun eerste EP presenteren in Extase: kies zelf maar.

BESTE BUREN: THE FLIPSIDE PARADOX – 27 FEBRUARI, PARADOX
Voor degenen die de trommelvliezen niet keihard in beweging laten brengen op het Netherlands Deathfest, is er in Paradox een aanlokkelijk alternatief. Tien dagen na het optreden van de mannen van Temko kom je daar namelijk een andere 'vaste waarde' tegen: muzikale proeftuin The Flipside Paradox, die ditmaal onder de noemer Beste Buren ook een enkele Belg telt. Entree is vrij.

AN EVENING WITH: MACHINE HEAD – 29 FEBRUARI, GROTE ZAAL 013
013 mag dan reeds drie dagen lang woest door elkaar gerammeld zijn, de schrikkeldag biedt dit jaar geen soelaas: na het Deathfest is het tijd voor Machine Head om het hoofdpodium te verpletteren. Het gezelschap onder aanvoering van Rob Flynn, die onlangs nog achterlijke roodnek Phil Anselmo terecht op zijn nummer zette, staat live altijd zijn mannetje. Heel leuk als je het geld kunt missen.