Met Kringili en Alex Megas in de bus naar de finale van de Grote Prijs

Tilburgs duo in de heilige Paradiso

Willem van Breugel ,

Een prestatie van formaat afgelopen weekend: de Tilburgse hiphop-act Kringili en Alex Megas waren doorgestoomd naar de finale van de Grote Prijs van Nederland categorie 'Hiphop' en mochten in de Grote Zaal van Paradiso laten zien wat ze allemaal kunnen. Maar niet voordat de bus vertrok vanaf de Hall of Fame en fotograaf Willem van Breugel erbij was om de dag vast te leggen.

Met een goede vijftig man vanaf de Hall of Fame is het zondag goed toeven in de bus van Kringili en Alex Megas. De eindbestemming: de finale van de Grote Prijs van Nederland waarbij het duo het mag opnemen tegen andere talenten uit het hiphopvak. De fanbase bestaat voornamelijk uit vrienden, maar ook familie voor wie allemaal goed wordt gezorgd: er is sap voor onderweg en met een dikke speaker in het midden van het gangpad, wordt de ambiance er ook alleen maar beter van.

Die ambiance wordt nog een stuk beter als op een gegeven moment de wiet erbij wordt gehaald. De chauffeur (wiens busje zeker niet wordt gesloopt) geeft aan toch liever te willen rijden zonder de lucht erbij. Daar wordt gehoor aan gegeven en voor men er erg in heeft, is iedereen al in Amsterdam.

En daar beleven Kringili en Alex Megas een uitstekende avond: het is redelijk druk in Paradiso, ondanks de grote in- en uitloop van publiek dat alleen voor hún act komt en weinig zin heeft om te wachten. De eigen aanhang van de Tilburgse act is uitzinnig, staat vooraan bij het podium en gebaart iedereen om mee te doen. De misprijzende gezichten van mensen aan de randen van de zaal, verklappen dat ze liever zien dat iemand anders met de prijzen er vandoor gaat.

Wat ook gebeurt.

Ondanks een fantastisch optreden van de heren, moeten ze de publieks- en juryprijs aan zich voorbij laten gaan, Massi met de eerste, SoulTrash met de tweede. Megas & Kringili vallen zelfs volledig buiten de prijzen, want ook de tweede en derde plaats wordt aan andere acts vergeven. Iets wat in de bus terug snel wordt vergeten, want om daar te staan wordt al als een enorme eer gezien, al klinkt er ook een 'zoveel beter waren die anderen nou ook niet'. Vinden wij ook, genoeg acts die ook zonder prijzen te halen bij de Grote Prijs ver komen, waarom Kringili & Alex Megas dan niet?